Penelope Cruz som Maria i Bandidas (2006)

«Bandidas»-Cruz fikk fransk utmerkelse

Den spanske skuespillerinnen Penélope Cruz er tildelt en fransk orden for kunst og litteratur, Chevalier dans l'Ordre des Arts et des Lettres.

Cruz, som har vært i Paris denne uka i forbindelse med lanseringen av «Bandidas» i regi av den norske regissørduoen Joachim Rønning og Espen Sandberg, mottok ordenen i den franske hovedstaden onsdag.

Skuespillerinnen ble hedret for sin internasjonale filmkarriere, som inkluderer roller i britiske, italienske, franske og spanske filmer.

– Det er Frankrikes oppgave å være en standhaftig forsvarer av kulturelt mangfold og å anerkjenne dem som utvider, med sitt talent, sitt lands kultur. Det er meg en glede å hedre denne store europeiske skuespillerinnen sa den franske kulturministeren Renaud Donnedieu de Vabres under overrekkelsen.

En rørt Cruz, som var sammen med sin «Bandidas»-medspiller Salma Hayek, sa at hun ikke var sikker på om hun fortjente ordenen, men at hun ville yte sitt beste for å gjøre seg fortjent til den.

I fjor mottok de amerikanske skuespillerne Leonardo DiCaprio og Bruce Willis og deres landsmann Martin Scorsese lignende ordener
.

Når man har vært Chevalier (ridder) i minst fem år, kan man få offiser-graden (officier). Når man så har hatt denne i fem år, kan man bli utnevnt til kommandør, den høyeste graden av L’Ordre des Arts et des Lettres. (©NTB)