Roy-Arnie og Jimmy i Slipp Jimmy Fri

Her slippes Jimmy fri

Fra å tøffe rundt i svarteste natten, trer plutselig den narkomane elefanten Jimmy ut i nordisk lys på Hardangervidda. Se traileren her.

Christopher Nielsens Slipp Jimmy fri er inne i sin avgjørende sluttfase. I en mørk hule på Grünerløkka sitter Matt Willis-Jones og hans medarbeidere og slipper Jimmy fri - ut i naturen, nesten bokstavelig talt.

Norsk lys
I alle fall ut i Christopher Nielsens rike som både er møkkete Oslo, og vakre Hardangervidda. Det norske høstlyset senker seg mykt over både den narkomane elefanten Jimmy og hans nye venn Elgen.

SE TRAILEREN HER

- Vi dro faktisk til fjells for å observere lyset, forteller Matt Willis-Jones. Han er en av veteranene som har fult Christopher Nielsen og Jimmy hele veien, med det naturlige avhoppet da filmens opprinnelige britiske studiopartner gikk konkurs, og jobben måtte påbegynnes nesten helt på nytt.

Hans tidligere meritter innebærer både «Batman Begins» og «Kingdom of Heaven».

100 millioners elefant
100 millioner kroner har «Slipp Jimmy fri» kostet når dyret i engelsk og norsk tale slippes løs på oss i april. Stjernelisten på den engelske siden er like stor som den norske. Nå er det Willis-Jones og hans kollegers oppgave å puffe elefanten den aller siste veien.

Willis-Jones jobber med compositing.

- Med en setning kan det forklares at vi tar de dataanimerte bildene og gjør dem til cinematiske bilder, sier han. Dette er siste prosess, lys settes, tredimensjonale bakgrunner skapes og legges på - og med det legger Willis-Jones og hans kolleger et vell av emosjonelt innhold til både figurer og historie.

For voksne
- Det vi må huske på er at dette er en animasjonsfilm for voksne. Dette er mennesker som leser tegneserier og går på gallerier. De vil se på mer enn bare figurene. Ofte er man redd for at for mye detaljer skal trekke fokus vekk fra figurene, men ethvert menneskes øyne trekkes først og fremst til ansiktet uansett, sier han.

Ved hjelp av det Christopher Nielsen spøkefullt har kalt Andy Warhol-kartet, løftes bildet til en usedvanlig kvalitet.

Wow-faktoren
Å jobbe med compositing betyr å smelte sammen alt arbeidet gjort av alle de mange hundre involverte, forsterke det og løfte det opp slik at alle ser best mulig ut i siste instans.

- Det som er viktig for meg er wow-faktoren. Et hvert bilde må ha en wow-faktor, smiler Willis-Jones.

Matt Willis-Jones har gjort det før. Han var blant annet med på å skape Batman Begins. Nå har han valgt seg Norge og Christopher Nielsen fremfor andre store effektprosjekt.

- Jeg liker virkelig filmen, og stemningen i den, sier Matt Willis-Jones.


Dette er "Slipp Jimmy fri":
- Animasjonsfilm av Christopher Nielsen - og skapt av norske Storm studio og produsent Sarah Radclyffe.
- I utlandet markedsføres den som en britisk produksjon.
- Woody Harrelson, Jim Broadbent, Samantha Morton, Kyle Machlaclan har noen av de internasjonale stemmene.
- Are og Odin, Mikkel Gaup, Egil Birkeland og Kristopher Schau har noen av de norske stemmene.

PREMIERE: 21. april
HJEMMESIDE: Slipp Jimmy fri


Flere nyheter finner du på Side2.