Skjønnheten og Udyret; Lily Cole og regidebutant Marilyn Manson

Mansons nye eventyrprinsesse

Supermodellen Lily Cole blir Marilyn Mansons Alice når han nå lager grøsser over Lewis Carrolls liv. - Jeg har ikke møtt moren hennes ennå, sa Manson.

Og det er kanskje like bra, for teaseren Manson hadde laget for sitt første filmprosjekt viste at marerittene til Carroll vil inneholde både eksplisitt sex, mennesker uten hoder og perverse utgaver av «Alice i Wonderland»s symboler og figurer.

- Jeg tror mange vil vente seg en film a la mine musikkvideoer, og det skal de ikke få. Jeg har en sterk tradisjonell fortelling uten for mye spesialeffekter. Samtidig håper jeg å utfordre - om ikke sjokkere kinopublikummet. Å sjokkere er ikke et mål i seg selv, sier han.

To personligheter
- Lewis Carroll var en slags Jekyll og Hyde. Han skilte sine to personligheter sterkt fra hverandre, men i sin samtid var han mest referert til som Charles Dodgson, fortalte Marilyn Manson.

Han mener at mytologien rundt Carroll har endret seg. I dag ses forfatteren i stor grad som en dårlig skjult pedofil som likte å fotografere unge jenter.

Manson mener han var mye mer. Etter at Lewis Carroll ga ut «Alice i Eventyrland» , skrev han diktet " Phantasmagoria". Det er også blitt tittelen på Marilyn Mansons første spillefilmprosjekt.

- Han var en mann som var nært knyttet til barndommen sin. Den dagen han mistet det, døde han også, mener Manson. Manson sier han føler seg veldig nær Carroll, blant annet med den doble personligheten.Mansons virkelige navn er Brian Warner.


Mareritt
- Dessuten led han av insomnia, og det er her marerittene kommer inn, berettet artisten, som foruten å skrive og regissere - også skal spille hovedrollen og skrive filmmusikken. Det er for øvrig en glimrende anledning til å få glimt av Manson uten sminke.

Mansons mener deler av Carrolls depresjon og søvnløshet kan spores tilbake til det faktum at forfatteren antakelig aldri var i nærheten av en kvinne. Han skal også ha blitt misbrukt som liten.


- Likte ikke Manson
- Jeg har ikke ønsket å endre fakta i filmen, men bare det at hans familie rev ut sider av dagboken hans, sier jo mye, sier han. Å caste Lily Cole som Alice var en liten jobb for Manson.

- Jeg tror ikke hun likte meg så godt første gang vi møttes, ler han.

- Jeg er ikke glad i skrekk, men etter å ha møtt Manson noen ganger skjønte jeg at han er en høyst intelligent mann og marerittene blir presentert på en intelligent, nesten kunstartet måte, sier Lily Cole.


Som takk for at vi gadd å møte opp, fikk hver journalist et signert trykk som Manson hadde malt selv, en tolkning av Alice Little.Flere nyheter finner du på Side2.