Lewis Alsamari (t.v.) og Jamie Harding som flykaprere ombord på United 93.

Nekter 9/11-skuespiller innreise

11. september-filmen «United 93» får god kritikk for sin følsomhet, men amerikanske myndigheter var ikke særlig følsomme da de nektet en av hovedrollene å komme til premieren i New York.

Amerikanske myndigheter vil ikke gi den britisk-baserte irakiske skuespilleren Lewis Alsamari innreise i USA for å være med på premieren av «United 93» under Tribeca-festivalen.

Kjempet i hæren
Alsamari sier til The Guardian at han tror det er fordi han er irakisk statsborger og fordi han har vært i de irakiske styrkene.

- Men det var noe jeg ble tvunget til, ikke noe jeg gjorde frivillig, sier Alsamari til avisen.

Lewis Alsamari har spilt i filmene «Home With The Braithwaites» og «Spooks», han er veldig skuffet over å bli nektet innreise. Da han filmet i USA, ble visumet hans først klart dagen før han skulle starte.

- Fintfølende
«United 93» er skapt av Paul Greengrass, mannen bak «Bloody Sunday» og flere store dokumentarfilmer. Screen International roser filmen i sin anmeldelse og sier at den overbeviser med sin nennsomme hånd.

Filmen handler om hva som skjedde ombord flyet som 11. september 2001 styrtet i Pennsylvania.

- Den treffer midt i magen og er skremmende, skriver anmelderen som sier at Greengrass verken sympatiserer eller trekker fra når det gjelder kaprerne.

Flere nyheter finner du på Side2.