Regissørduoen Joachim Rønning og Espen Sandberg sammen med Salma Hayek og Penelope Cruz på settet til Bandidas

«Bandidas»-regissører skal lage Max Manus-film

Filmprosjektet om motstandsmannen Max Manus ble tildelt utviklingstilskudd på mandagens styremøte i Norsk filmfond.

Filmen skal regisseres av «Bandidas»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg.

Videre ble det gitt midler til barne- og ungdomsserien «Ping Pong» i regi av Lisa-Marie Gamlem og dokudramaet «Gatas Gynt», en dramatisering av femte akt i «Peer Gynt», regissert av Hallvard Bræin.

Manus-prosjektet fikk 3,1 millioner kroner i utviklingstilskudd av et utviklingsbudsjett på 6,2 millioner. Manuset er skrevet av Thomas Nordseth basert på Manus sine egne bøker.

Motstandsmannen Max

Filmen bygger på historien om Max Manus og følger ham fra krigens utbrudd fram til fredssommeren 1945.

Etter å ha kjempet mot russerne i Vinterkrigen i Finland, kommer han hjem til et Norge okkupert av tyskerne. Ganske snart ble han en del av den aktive motstandsbevegelsen og et av de viktigste medlemmene i den såkalte Oslo-gjengen, ledet av Gunnar Sønsteby.

Blant annet gjennomførte de spektakulære aksjoner mot tyske skip i Oslo havn. Den mest kjente er kanskje senkingen av slaveskipet «Donau».

– Jeg tror tiden igjen er moden for en film med bakgrunn i andre verdenskrig, og historien om Max Manus gir gode muligheter for å skape en handlingsmettet film, en plotdrevet historie med en interessant hovedkarakter, sier drama- og langfilmkonsulent i Norsk filmfond, Ivar Køhn.

Rønning og Sandberg gikk sammen på filmskolen i Stockholm fra 1992 til 1994 og har siden blant annet produsert og regissert over 500 reklamefilmer.

I 2006 debuterte de som spillefilmregissører med westernkomedien «Bandidas», produsert av franskmannen Luc Besson og med Penelope Cruz og Salma Hayek i hovedrollene.

«Ping Pong» i Beijing

Filmfondet gir et produksjonstilskudd på 3 millioner kroner til prosjektet «Ping Pong» av et totalbudsjett på 15,1 millioner kroner.

«Ping Pong» er en barne- og ungdomsserie. Den består av seks halvtime lange episoder og handler om det 12 år gamle adoptivbarnet Catia og hennes leting etter egen identitet.

Det viktigste for Catia er bordtennis, og hennes aller høyeste ønske er å kvalifisere seg til den internasjonale bordtennisturneringen i Beijing.

Ikke bare fordi hun vil være verdens beste spiller, men like mye fordi hun ser på en reise til Kina som en mulighet til å undersøke mer om sin egen bakgrunn. Serien er forventet sendt på NRK våren 2008 i forkant av OL i Beijing.

Dette er manusforfatter Arthur Johansens tredje serie for barn. Regien er ved Lisa Marie Gamlem som har gjort seg bemerket med kortfilmen «Bennys Gym».

Nordin i «Gatas Gynt»

Dokudramaet «Gatas Gynt» er en dramatisering av femte akt i «Peer Gynt», med gatas folk i rollene.

Prosjektet er del i en prosess der utvalgte mennesker samarbeider med en profilert skuespiller, Sven Nordin, for å møte en dramatisk tekst, og bruke sin egen erfaringsbakgrunn i møtet med den.

Prosjektet er tildelt 876.000 kroner i tilskudd fra Filmfondet av et budsjett på 2,1 millioner kroner.

Filmen skal regisseres av Hallvard Bræin.