Metropolis - hele Norges filmnettby.

Aftenposten positiv til Metropolis

Aftenpostens velrenommerte filmanmelder Per Haddal er positiv til Filmwebs filmforum, Metropolis. Det kommer fram i en lang artikkel i avisens aftenutgave torsdag.

Av Ane-Kamilla Eriksen

Filmweb lanserte i januar i år gratistjenesten Metropolis, hvor filminteresserte kan få lettet sine hjerter om alt som har med film å gjøre. Hittil har nærmere 1300 personer fra hele landet laget sin egen profil, hvor de blant annet anmelder filmer de har sett og diskuterer andre filmrelaterte nyheter.

Dette har altså nå en av Norges største aviser, Aftenposten, plukket opp, og publiserte torsdag en lang artikkel om nettverksamfunnet i aftenutgaven deres.

Deres filmanmelder gjennom mange år, Per Haddal, er også veldig positiv til Metropolis.

- At folk formulerer noe, får frem sin egen refleksjon, er veldig spennende. Ingen av oss blir fattigere av at anmelderi skjer i større utstrekning enn før, sier kulturmeneren til sin journalistkollega i avisen.

Får mye skryt

Her trekker avisen fram en av Metropolis-medlemmet, 14 år gamle Ivan Andreassen eller ”nirvana”, som gratistjenestens brukere kjenner han bedre som. Til tross sin unge alder er Ivan en velrenommért filmanmelder blant sine likemenn, og fikk 18-årige ”audioB” til å skrive ”Sagt det før. Du er nr 1 anmelder rundt her” på en av hans anmeldelser.

Den filminteresserte gutten forteller at interessen for film blomstret virkelig opp for første gang etter at han hadde sett ”Pulp Fiction”.

- Den fikk meg til å tenke mer, og være med på å tolke, forteller han til Aftenposten om opplevelsen etter å ha sett Quentin Tarantinos kassasuksess for et par år siden.Gir samme karakter som profesjonelle

Etter et dypdykk i arkivene viser deg seg at også at den noe eldre, rutinerte filmanmelderen Haddal også ble begeistret og benyttet ord som ”Storartet” og ”fortreffelig” i sin anmeldelse av denne kultfilmen fra 1994.

Og det er ikke bare her ”nirvana” treffer innertier og kommer opp med den samme karakteren som Aftenposten. Det gjorde han nylig også da han ga ”Spider-Man 3” en firer med overskiften ”Peter Parker turns emo!” .


Har du ikke allerede en profil på Filmweb Metropolis? Skaff deg en nå!