Anders Hermann Clausen (Karl Jonathan) Helene Gystad (Sisseline) og Henrik Mestad (Konrad) i Radiopiratene

Radiopiratene åpner Barnefilmfesten i Haugesund!

Den nye norske familiefilmen Radiopiratene åpner den 20. Barnefilmfesten i Haugesund søndag 19. august.

Programansvarlig for Barnefilmfesten, Tonje Hardersen, er svært glad for igjen å kunne åpne Barnefilmfesten med en norsk film, og spesielt glad for å kunne vise Radiopiratene.

- Filmen varsler en ny giv for den norske barnefilmen. Her får vi en fascinerende historie, satt i en kombinasjon av en science fiction-preget mønsterby og et rotnorsk bygdesamfunn. Med skurkaktige radioverter, skumle bikerbander og tøffe unge karakterer byr filmen på spenning for store og små!

Radiopiratene er historien om Karl Jonathan og faren hans, som flytter ut av byen og tilbake til farens nedslitte barndomshjem. De finner raskt ut at hele bygda "Skjelleruten" har blitt forvandlet til et mønsterforbilde av et trygghetssamfunn, hvor barn er strengt beskyttet fra å oppføre seg som barn. Karl Jonathan og hans nye venninne, Sisseline, setter i gang et opprør mot samfunnet ved hjelp av en nedlagt piratradio. Men mønsterborgerne gir seg ikke uten kamp!

Filmen bekles av kjente navn som Fridtjov Såheim, Gard Eidsvold, Henrik Mestad og Ane Dahl Torp, mens barna Anders Hermann Clausen og Helene Gystad debuterer i hovedrollene.

Regissør Stig Svendsen debuterer med Radiopiratene. Han har tidligere laget kortfilmen Loose Ends. Radiopiratene er basert på et hørespill fra NRK, skrevet av Gunnar Germundsson. Han har også skrevet filmens manus.

Radiopiratene har Norgespremiere 14. september.