Mannen som elsket Yngve

Mindre vilt, større utfordring

Rolf Kristian Larsen (23) maste for å få spille i «Mannen som elsket Yngve».

- Jeg maste for å få rollen som Jarle, jeg ville det veldig. Fra en skuespillers synspunkt er det mange ting å spille på og mye å ta tak i, sier Rolf Kristian Larsen.

Viste første scener

Larsen har en av hovedrollene i « Mannen som elsket Yngve», som er basert på suksessromanen med samme navn skrevet av Tore Renberg. Mandag ble det vist klipp fra filmen under Filmfestivalen i Haugesund.

23-åringen spiller Jarle Klepp, en 17 åring som er kjæreste med Kathrine (Ida Elise Broch), men forelsker seg i Yngve Lima. Handlingen er satt til 1989.

- Jarle er hovedkarakteren som har en bestekompis og kjæreste, som er politisk venstreradikalt engasjerte. Så kommer det en ny gutt på skolen,Yngve, som tar Jarle litt med storm.

Forstår ikke følelsene

23-åringen forteller at Jarle ikke helt skjønner at han er forelsket eller fascinert.

- Men Jarle klarer ikke å la være å oppsøke Yngve.

Skuespilleren påpeker at karakteren hans ikke har det lett, og at filmen også handler om ungdomsforelskelse, kjærlighet, rock'n'roll og vennskap.

Mindre vilt

Sist var den unge hovedrolleinnehaveren å se i skrekkfilmen « Fritt Vilt».

- Det var på en måte en lettere film å gjøre. Den var mer ekstrem, og handlet om instinkt, frykt og det å overleve, og det er det lite av i manuset til Yngve.

- I denne filmen er det mer om frustrasjon over livet, så det var kjekt og kult å gjøre noe annet der jeg kom nærmere inn på menneskene.

« Mannen som elsket Yngve» har premiere 15.februar.

SE TRAILER PÅ MANNEN SOM ELSKET YNGVE.

Flere nyheter finner du på Side2.