Nordisk film samler troppene

Fra 01.02.08 samler Nordisk Film distribusjonen av PlayStation, musikk og film inn under samme selskap, selskapet får navnet Nordisk Film Distribusjon.

Distribusjon og salg utgjør en vesentlig del av Nordisk Films samlede forretning. I en pressemelding skriver de at de nå skaper en sterk aktør i det norske markedet for underholdning med en omsetning for 2007 som var på nesten 600 millioner NOK. Dette gjør Nordisk Film Distribusjon til den største tilbyder av kreativt innhold til alle medieplatformene i Norge, i tillegg til at de i dag er i følge pressemeldingen den største leverandør av spill og spillmaskiner i Norge.

Bedriften styrker dermed sin posisjon i det norske markedet. Det ble i Norge i 2007 sendt ut over 525.000 spill 240.000 musikk CD’er, og nesten 2 millioner filmer fra Nordisk Film sine selskaper. Selskapet sitter også med ansvar og rettigheter for at en rekke norske og nordiske filmer, samt amerikanske independent-filmer blir satt opp på kino i Norge hvert eneste år, og hadde hele 24 kinopremierer i 2007 som ble sett av over 3 millioner mennesker.

Ny administrende direktør
Til å styre det nye selskapet har Nordisk film ansatt Espen Tollefsen som Administrerende Direktør. Han har tidligere jobbet som ansvarlig for PlayStation i Norge, og kommer nå sist fra rollen som Nordisk Salgsdirektør for PlayStation. Tollefsen har en lang og god erfaring fra underholdningsbransjen i Norge, og tidligere fra dagligvarebransjen i Norge.

- Jeg gleder meg til å få helhetsfokuset på underholdningsbransjen inn i et selskap, og muligheten dette gir oss for å tiltrekke ytterligere talent som ønsker fokus på helheten i en bransje som i dag er svært fragmentert. Vi sitter med sterke kort på hånden med tanke på at vi nå har alle de tre store underholdningsplattformene samlet i et og samme selskap, sier den nye adm.direktøren i en kommentar til sin nye rolle.


Mange nye filmrettigheter
I det nye selskapet vil det ligge tusenvis av filmrettigheter på norske og utenlandske filmer, distribusjonsrettighetene på alle produkter fra Sony Computer Entertainment Europe (PlayStation), samt distribusjon av all musikk fra Music Business Norway (MBN), og danske MBO.

I tillegg til å sitte med rettigheten på PlayStation 3, som i år kommer med sterke nyheter som "Gran Turismo 5", "Killzone", "Litle Big Planet" – kommer det en rekke sterke norske filmer som "Max Manus", "Fritt Vilt 2" og "Den siste revejakta" som Nordisk Film Distribusjon skal sette opp på kino.

Likeledes kommer det filmer som norske "Ulvenatten" og "SOS Svartskjær", samt den amerikanske "PS I Love you".