Atle Antonsen, Pernille Sørensen, Kurt, Kristin Skogheim og Jon Øigarden fyller stemmene i filmen

Spår suksess for "Kurt blir grusom"

Atle Antonsen, mannen bak stemmen til Kurt, tror filmen vil slå an både blant barn og voksne: - Dette er en real familiefilm som tør å vise hele spekteret av menneskelige følelser.

Av Live Karoline Roaldset

”Kurt blir grusom” er en helaftens animasjonsfilm som forteller historien om truckføreren Kurt. Filmen bygger på Erlend Loes bøker ”Kurt Quo Vadis” og ”Kurt blir grusom”. Antonsen, som er Kurts stemme, har lest bøkene sammen med sine barn, og er ikke i tvil om at historien har et bredt nedslagsfelt. Ikke minst fordi Kurt spenner opp hele følelsesregisteret og slipper løs også negative emosjoner.

- Å spille Kurt har vært fantasitsk befriende. Han er et forbilde på mange måter. Han tar ut alt. Lever ut følelsene til det ytterste.

Se trailer her

Kjente komikere og skuespillere

I tillegg til Antonsen, fylles stemmene i filmen blant annet av Pernille Sørensen (som statsminister og Kurts datter Tykke Helena), Kristin Skogheim (Kurts kone Anne-Lise) og Jon Øigarden (Dr. Petter). De har alle vært involvert tidlig i prosessen og fått være med på å utvikle karakterenes uttrykk, både stemmemessig og rent kroppslig.

- Det er veldig stas at de har tegnet og animert etter stemmene våre, forteller Pernille Sørensen.

I tråd med Antonsen tror hun dette er en film som både voksne og barn vil kose seg med.

- Jeg synes det er flott at den ikke er så politisk korrekt. Det er deilig å se på upedagogiske foreldre, sier den kjente komikeren.

Tro mot bøkene

Sørensen er også fornøyd med at filmen blir så tro mot bøkene, noe regissør Rasmus Sivertsen har vært veldig bevisst på:

- Vi har fokusert på å beholde Erlend Loes naive, enkle fortellerstil. Det har også vært viktig å gjenskape Kim Hjorthøys visuelle, litt skakke, univers, slik at de som har lest bøkene vil kjenne seg igjen.

Sivertsen har bred erfaring med animasjonsfilm, og blant annet vært hovedanimatør for ”Gurin med reverompa” og co-regissør på ”Kaptein Sabeltann” .

Mye å leve opp til

”Kurt blir grusom” er neste film i rekken av norske animasjonsfilmer med høyt internasjonalt nivå, og har mye å leve opp til. To år på rad har norske filmer vunnet Oscar for beste animerte kortfilm, med ”Den danske dikteren” og ”Peter og ulven” . Christopher Nielsens ”Slipp Jimmy fri” fra 2006 høstet lovord under Cannes-festivalen og vant pris for beste helaftens animasjonsfilm i den anerkjente filmfestivalen Annecy i Frankrike.

Nå gjenstår bare den siste finpussen, og skuespillerne legger sin siste pust, brøl og latter på filmen før den er klar for norske kinoer 31. oktober.