Død

Død Snø plukket ut til Sundance festivalen!

Champagnekorken sto i taket da gjengen bak "Død Snø" fikk vite at filmen er plukket ut til en av verdens aller viktigste filmfestivaler - Sundance Film Festival.

Av Live Karoline Roaldset

- Det er faktisk helt uvirkelig. Vi har jo drømt om dette siden vi begynte jobbe med film. Men at det skjer nå er fantastisk gøy, sier en oppspilt Tommy Wirkola.

Blant 3000 påmeldte ble den norske zombiefilmen valgt ut til å delta Sundance festivalen, som finner sted i Utah, USA, mellom 15. og 25. januar, og den vil bli vist hele fire ganger. Adam Montgomery ved The Sundance Institute har vært med å velge ut filmen for festivalen og beskriver den på følgende måte:

- Dead Snow is hands down the best, most original Zombie film I've seen in over a decade - you really can't go wrong with Nazi Zombies!

Les mer om "Død Snø", se bilder og trailer

Filmfestivalen i Sundance er den største filmfestivalen i USA, og regnes som den viktigste i verden for independent film. Regissører som Steven Soderbergh (Sex, løgner og videotape), Kevin Smith (Clerks), Robert Rodriguez (El Mariachi) og ikke minst Quentin Tarantino (De hensynsløse) har alle hatt sine gjennombrudd her.

Festivalen er også kjent for sin beskytter Robert Redford som hvert år inviterer alle regissørene til brunch - i 2009 inkludert en regissør fra Alta.