Mickey Rourkes brytercomeback

Skuespilleren Mickey Rourke (56) trodde at hans skuespillerkarriere var over, før han fikk rollen som en aldrende bryter i den nye filmen "The Wrestler".

Nå har han nettopp vunnet en Golden Globe (red. anm.), og er en av favorittene til en Oscar for beste skuespiller for sin rolle som Randy "The Ram" Robinson, og han kan selv nesten ikke tro på comebacket han nå gjør etter 15 år i ødemarken.

Les mer om "The Wrestler"

– Randy har vært i skyggen av sin karriere i flere år. Han tror han har en kamp til i seg – en sjanse til. Og han vil gjerne komme tilbake igjen.

– Jeg vet hvordan det føles. Randy var noen for 20 år siden og det var også Mickey Rourke. Når du en gang var noen og du ikke er det mer, så lever du i det min lege kaller en tilstand av skam. Det er lite tilgivelse å finne i Hollywood, men jeg gikk på trynet helt på egen hånd, ingen dyttet meg.

Se traileren her

Mickey – som var en av de største stjernene på 80-tallet før hans ville festing og vriene oppførsel gjorde ham til et utskudd i Hollywood – har innsett at han ikke har noen andre å skylde på enn seg selv for sitt fall.

– Jeg var på benken i 13 år. Tiden går og du begynner å tenke: "Jøss, er det virkelig over slik alle sier det er?". Jeg kunne kjøpe sigaretter og en eller annen tulling ville si til meg: "Hei, pleide ikke du å være med i filmer?", sier Rourke til den britiske avisa The Sun.

– Før jeg kom på toppen av fjellet hoppet jeg ned med hodet først. Det var mange lekser jeg måtte lære meg på den harde måten. Jeg trodde jeg kunne komme tilbake etter et år eller to, men kampen for å komme tilbake har vart i over 15 år.