Toy Story (1995)

Nye godbiter fra Disney og Pixar

Pixars eventyrlige suksess startet med den første helaftens computergenererte animasjonsfilmen ”Toy Story” i 1995. Nå er de aktuell med sin tiende film; den første som er laget i 3D; ”Se opp”.

Disneys neste tegnefilm på kino blir ” Prinsessen og frosken”. Det blir en god gammeldags håndtegnet tegnefilm; den første siden ” Q-gjengen” i 2004.

Dette er første Disney-film hvor prinsessen er afro-amerikansk; og til rollen som prinsesse Tiana ble Jennifer Hudson, Alicia Keys og Tyra Banks vurdert. Rollen gikk til Anika Noni Rose som tidligere blant annet har spilt i ” Dreamgirls”(2006). Filmen får norsk premiere 19. februar 2010.

Prinsessen og frosken

Den neste filmen fra Pixar blir ” Toy Story 3”. Den ligger an til norsk premiere 27. august 2010. Alle de kjente figurene fra de to foregående filmene er tilbake og noen nye har de med seg på laget. Michael Keaton har stemmen til Ken; den mannlige motparten til Barbie; og Timothy Dalton er Mr. Pricklepants.

Som vanlig har Tom Hanks stemmen til Woody og Tim Allen er mannen bak Buzz Lightyear. Andy drar til college, men hva skal skje med lekene hans da? På vårparten neste år blir " Toy Story" og " Toy Story 2" relansert på norske kinoer i 3D.

Se teasertrailer på Toy Story 3

Toy Story 3

Eventyret om ”Rapunzel” med det lange lyse håret vil komme på kino i februar 2011. Mandy Moore har stemmen til hovedrolleinnehaveren Rapunzel i Disneys filmatisering av brødrene Grimms klassiske eventyr. Filmen blir Disneys 50. helaftens tegnefilm.

Konseptskisse fra Rapunzel

Biler” ble i 2006 en stor suksess blant de minste kinogjengerne og 26. august 2011 kommer ”Biler 2” på kino. Lynet McQueen skal turnere verden rundt og stopper innom Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Japan. I filmen blir tauebilen Bill mistenkt som spion mens han turnerer rundt med vennen Lynet McQueen.

The Bear and the Bow

Pixar kommer lenger frem også med ”The Bear and the Bow” (2011) og ”Newt” (2012). Førstnevnte film handler om prinsesse Merida (Reese Witherspoon) som drømmer om å bli en bueskytter. I ”Newt” er Newt og Brooke de siste gjenlevende blåfotede salamanderne på jorden og de blir tvunget til å leve sammen i en lab for å redde arten fra utrydding.

Newt

Fra Disney vil vi fremover se en helt ny film om ”Ole Brumm” (2011) og i 2012 kommer ”King of the Elves”. Den handler om en gruppe alver og en dverg som bor i området rundt Mississippi-deltaet og som utnevner et menneske til deres konge etter han redder dem fra et troll.

Mer om historien bak Pixar

Kilder: BBC, IMDb, Wikipedia