Heltene i Marvel-universet

Disney satser på Marvel

Denne uka kjøper Disney opp Marvel.

Konsernet tar dermed sjansen på at kinogjengere som har omfavnet den kjente tegneseriehelten Spider-Man også vil omfavne obskure superhelter som Ant-Man og Iron Fist, skriver nyhetsbyrået AP.

Disney vil betale 4,2 milliarder dollar eller 24,3 milliarder kroner for tegneserieselskapet.

Andre superhelter

Det enorme beløpet tilsier at konsernet må tjene penger på Marvel på nye måter, kanskje ved en større distribusjon av Marvel-leker til flere land og ved å trekke fram flere superhelter.

– Med Marvel dreier det seg ikke bare om Iron Man og Hulken. Det handler også om de andre 5.000 karakterene som du og jeg ikke engang vet om ennå, sier analytikeren David Miller.

Disneys aksjer har allerede fått drahjelp med en 20 prosent stigning siden oppkjøpet ble annonsert, delvis på grunn av håpet om at nye karakterer kan utvikles og at Marvel-heltene kan få en bedre utnyttelse innen filmen, butikksalg og fornøyelsesparker.

Det er ventet at de som sitter på Marvel-aksjer, vil gi sitt endelige bifall torsdag og at oppkjøpet vil følge rett etter.

Ant-Man og Dr. Strange

Blant dem som anses som sannsynlige nye helter, er Ant-Man og Dr. Strange. Begge to er knyttet til The Avengers-karakterene som Marvel var i ferd med å utvikle til filmproduksjoner før Disney-oppkjøpet.

Analytikerne sier at når Disney treffer blink, er selskapet raskt ute med å spre suksessen på sine øvrige forretningsområder.

Det er grunnen til at "Hannah Montana" og "High School Musical" til sammen har solgt produkter for milliarder av dollar og at "Cars" får sitt eget område i Disneys fornøyelsespark California Adventure.