Bestevenner

"Bestevenner" og "Sinna Mann" til Berlin

Den norske barnefilmen "Bestevenner" og kortfilmen "Sinna Mann" skal konkurrere under filmfestivalen i Berlin i februar.

Begge filmene deltar i konkurranseprogrammet "Generation", festivalens seksjon for barne- og ungdomsfilmer.

Generation-programmet deles inn i aldersgrupperingene Kplus og 14plus. "Bestevenner" og "Sinna Mann" har dermed muligheten til å vinne to priser. Generation Kplus kårer sin vinner ved hjelp av en jury bestående av elleve barn, som deler ut prisen Krystallbjørnen.

I tillegg konkurrerer filmene om Grand Prix of the Deutsches Kinderhilfswerk, som er på 7.500 euro og deles ut av en internasjonal jury. "Knerten" er fra før plukket ut til å delta i samme program.

– Utrolig stort

"Bestevenner" er regissør Christian Los spillefilmdebut, og forteller historien om venninnene Julie, Mette og Naisha. Filmen hadde kinopremiere 30. oktober i fjor, og går fortsatt på kino. Filmen lanseres på DVD 10. februar. Den får nå sin internasjonale premiere under tittelen "Rafiki".

– Dette er utrolig stort for meg og produsent Trine Aadalen Lo. Dette er vår første helaftens spillefilm, og å komme med på en av de største filmfestivalene i verden gir filmen en unik start utover Norges grenser, sier regissør Christian Lo.

Animasjonsfilmen "Sinna Mann" er regissert av Anita Killi. Filmen er basert på barneboken med samme navn av Gro Dahle og Svein Nyhus, og forteller om gutten Boj, som bærer på en vond hemmelighet, en far som slår.

Generation-programmet trekker rundt 50.000 besøkende i løpet av festivaldagene. I fjor vant Anne Sewitsky fra Norge to priser i programmet med kortfilmen "Oh, My God".

Filmfestivalen i Berlin pågår fra 11. til 21. februar.