En naken Hermann Sabado i Upperdog

Sterk norsk deltakelse i Göteborg

Göteborg internasjonale filmfestival har offentliggjort sitt program. Der skal to norske spillefilmer, fire kortfilmer og én dokumentarfilm vises.

Filmfestivalen arrangeres fra 29. januar til 8. februar.

To av åtte spillefilmer i konkurransen om den Nordiske Filmprisen ved Göteborg internasjonale filmfestival er norske, nemlig Margreth Olins spillefilmdebut "Engelen" og Sara Johnsens "Upperdog".

Begge filmene hadde norsk kinopremiere høsten 2009 og går fortsatt på kino i Norge.

Spillefilmen "Vegas" av Gunnar Vikene og dokumentarfilmen "Jakten på Hukommelsen" av Thomas Lien vises i sideprogrammet Nordic Lights.Fire norske kortfilmer er valgt ut til å delta i festivalens program "Nordiske kortfilmfavoritter". Kortfilmene "Et glass oliven" av Elsa Kvamme, "November" av Guro Ekornholmen, "Pistasj" av Martin Lund og "Guri Gursjen & Gursjan Gru" av Eirik Aure og Johanne Anda vises i programmet.

I tillegg til selve festivalen, arrangeres det også lukkede visninger for nær 200 inviterte internasjonale kjøpere og festivalsjefer. "Julenatt i Blåfjell" av Roar Uthaug og Katarina Launing og Margreth Olins "Engelen" vises på markedet, mens filmer som fortsatt er i produksjon vises som Works in Progress.