Noomi Rapace som Lisbeth Salander i Menn som hater kvinner

Menn som hater kvinner spilte inn 670 millioner

Hittil har første film ut basert på Stig Larssons Milennium-trilogi, "Menn som hater kvinner", spilt inn nær 670 millioner kroner på kino verden over.

Det gjør den ifølge det svenske produksjonsselskapet Yellow Bird til en av de mest fremgangsrike, europeiske, ikke-engelskspråklige filmer noensinne.

Filmomtale: Menn som hater kvinner

– Det her er langt over hva vi håpet på i starten. At en svensk film blir en så stor suksess kjennes veldig spesielt, sier Yellow Bird-sjef Mikael Wallén.

Utenfor Skandinavia har "Menn som hater kvinner" gjort det best i Spania, Frankrike og USA. Filmen har ennå ikke hatt premiere i store land som Russland og Mexico.

Den første filmen er kjøpt av rundt 50 land, og den andre og tredje av rundt 30 land og har til sammen spilt inn i overkant av 1,1 milliarder kroner.

På 2000-tallet har bare fem andre europeiske filmer som ikke er på engelsk spilt inn mer enn 100 millioner dollar (648 millioner kroner). De har alle vært franske og inkluderer "Den fabelaktige Amélie fra Montmartre" (2001), som hanket inn nær 1,3 milliarder kroner og 2008-komedien "Velkommen til Shti’ene" spilte inn nær 1,6 milliarder kroner.

I september starter Yellow Bird i samarbeid med norske Friland innspillingen av en norsk langfilm basert på Jo Nesbøs krim "Hodejegerne", med Aksel Hennie i hovedrollen.

Menn som hater kvinner