Line Verndal og Lena Endre i Limbo (2010)

Limbo til Montreal

Maria Sødahls spillefilmdebut "Limbo" får sin internasjonale premiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Montreal.

Line Vernedal fra TV-serien "Himmelblå" og den australske skuespilleren Bryan Brown, som har spilt i "Tornefuglene" og "Australia", reiser sammen med regissøren og produsentene Gudny Hummelvoll og Petter Borgli til Montreal i slutten av august.

Den 34. World Film Festival i Montreal finner sted i perioden 26. august til 6. september. Juryen på sju personer blir i år ledet av regissøren Bille August som skal vurdere de 20 filmene i hovedkonkurransen.

Norske filmer som "Ti kniver i hjertet", "Kristin Lavransdatter", "Jeg er Dina" og "Gymnaslærer Pedersen" har alle vunnet priser i konkurransen.

Historien som fortelles i " Limbo" er lagt til Trinidad i 1973. Sonia (Line Vernedal) reiser med barna etter sin mann Jo (Henrik Rafaelsen), som er utstasjonert i oljebransjen på Trinidad.

Selv om livet på den andre siden av kloden kan minne om en evigvarende ferie, slår bildet av den eksotiske tilværelsen raskt sprekker. "Limbo" er en film om kjærlighet, svik og voksesmerter i en "coming of-age" historie for viderekomne.

"Limbo" får norsk kinopremiere 10. september, etter at den har åpnet den norske filmfestivalen i Haugesund 21. august.