Hjem til jul

Sniktitt på "Hjem til jul"!

Se de nye filmklippene fra Bent Hamers film "Hjem til jul".

"Hjem til jul" er basert på Levi Henriksens novellesamling "Bare mjuke pakker under treet" (2005), og er regissert av Bent Hamer; en av Norges mest internasjonalt kjente og prisbelønte regissører. Debutfilmen "Eggs" (1995) hadde premiere ved Cannesfestivalen og vant blant annet Amandaprisen for årets norske kinofilm. Også "Salmer fra kjøkkenet" (2003) vant Amandaprisen for årets norske kinofilm, og var Norges Oscarkandidat for beste utenlandske film.

Bent Hamer har vunnet Filmkritikerprisen tre ganger, senest for Amandanominerte "O'Horten" (2007), som også var Norges Oscarkandidat. I alt har filmene hans blitt distribuert i over 50 land, vært vist på over 100 filmfestivaler og innbrakt om lag 40 priser.

"Hjem til jul" er en norsk filmproduksjon, og er innspilt i Stjørdal i Nord-Trønderlag, Östersund i Sverige og Ruhrområdet i Tyskland.

Skuespillerensemblet i "Hjem til jul" omfatter både norske og internasjonale aktører. Blant de norske finner vi blant annet Trond Fausa Aurvåg, Fridtjof Såheim, Reidar Sørensen, Ingunn Beate Øyen og Henriette Steenstrup, samt forfatter Levi Henriksen.

Filmen har premiere 12. november 2010.

Se trailer og flere filmklipp her