Glenn Erland Tosterud, Tomas Alf Larsen og Johanna Mørck

Her lukter det kristenmanns blod!

Møt skuespillerne fra den mye omtalte "Trolljegeren".

Fredag 29. oktober er det klart for premiere på "Trolljegeren", en actionfylt mockumentary regissert av André Øvredal.

SPENNENDE INNSPILLING

Otto Jespersen Johanna Mørck spiller mediestudenten Johanna Pedersen i filmen. "Det var et eventyr", forteller Mørck om innspillingen av filmen. Skuespillerne forteller at de hadde lett for å leve seg inn i rollene. Å spille nervøs i en bekmørk skog på fjellet var ikke noe problem til tross for at resten av filmteamet var til stede. Johanna forteller at skuespillerne fikk mye frihet med tanke på bevegelser og replikker. Kameramannen var også utøylet: "Vi hadde en kameramann med ADHD", forteller Otto Jespersen, som spiller trolljegeren Hans i filmen. "Som oftest visste jeg ikke om jeg var med i bildet eller ikke".

Jespersen er mest kjent som komiker og satiriker, og får vist seg fra en litt annen side i filmen. "Regissøren ville helst at jeg skulle holde vitser og one-liners på et lavt nivå, og det var moro å få prøve seg på en annen type rolle".

Se bildene fra pressedagen

MONSTRUS NORVEGICUS

Trollene i filmen, med den fiktive betengelsen "Monstrus Norvegicus", er inspirert av Theodor Kittelsens trolltegninger. "Vi har skapt våre egne troll, men ønsket klart å beholde referansen til de norske trollene vi nordmenn kjenner til", forteller regissør André Øvredal. Det var viktig å ikke skape noen amerikaniserte monstre, men å beholde trollene som noen litt dumme figurer med mose og annet buskverk på kroppen.

Filmen har fått ros for sin bruk av spesialeffekter. "Noen av trollene bygger på modeller, andre er utelukkende konstruert digitalt", forteller Øvredal. "I ekte Gollum-stil filmet vi en mann med vekter plassert rundt på kroppen for å fange de naturlige bevegelsene av en tung og litt keitet figur".

Store troll i Trolljegeren

LANSERING I UTLANDET

Filmen har allerede vært vist i Texas i USA. Produsent John M. Jacobsen tror at det utenlandske kinopublikummet vil forstå filmen, men han forteller at amerikanerne ikke har kjennskap til den norske forståelsen av at troll kan lukte "kristenmanns blod". "Jeg måtte forsikre dem om at dette på ingen måte er ment som en fornærmelse mot kristne", smiler Jacobsen. Han regner med at "Trolljegeren" kommer til å bli stor på det amerikanske markedet for en norsk film å være, og produsentene får også henvendelser fra filmmarkeder over resten av verden.

Teamet bak Trolljegeren

Det er i første omgang snakk om å selge den norske versjonen til utlandet, men produsentene har vært i snakk med mange som ønsker å lage remake av filmen. Jacobsen forteller at de med vilje lanserer "Trolljegeren" med originalt norsk språk for å beholde den rette stemningen i filmen, men han ser ikke bort ifra at det kan være snakk om å selge rettighetene til en remake senere.

Se traileren her:

Se traileren i høyere oppløsning, og les mer om filmen