Ying Yang (Jet Li), Gunner Jensen (Dolph Lundgren) og Barney Ross (Sylvester Stallone) i The Expendables

Stallones' actionhevn

Sylvester Stallone er snart å se på lerretet med en guttefilm av den tøffe skolen.

64-åringen slår knallhardt til denne gangen og med seg i "The Expendables" har han fått en kamplag som nesten er som et leksikon over actionfilmer.

De teller blant andre Jason Statham, Jet Li, Dolph Lungren, Randy Couture, Mickey Rourke, Steve Austin, Terry Crews og Eric Roberts – samt Arnold Schwarzenegger og Bruce Willis i mindre roller.

The Expendables

– Jeg føler meg ikke hjemme i noe som er veldig futuristisk eller teknisk. Jeg forstår det, men jeg føler meg ikke så vel som når jeg spiller i filmer som "First Blood" eller "Cliffhanger". Jeg tenkte: "Sånne filmer er det en stund siden vi har hatt. Det vil jeg ha tilbake", sier han i et intervju med The New York Post.

Sylvester Stallone, som har skrevet, regissert og spiller i " The Expendables", sier at bortsett fra filmer fra 80-tallet, så er det meningen at produksjonen skal lene seg mot filmer som "The Dirty Dozen" der barske menn slår seg sammen for å bekjempe ondskapen.

Filmen har norgespremiere 27. august.

Traileren ser du her:Leiesoldater

Filmen handler om en barsk gjeng med leiesoldater som blir hyret for å styrte en hensynsløs diktator i et land i Sør-Amerika. Da oppdraget kommer i gang, forstår mennene at ting ikke er helt som de ser ut til og de befinner seg med et i et farlig nett av bedrag.

– Disse gutta er noen tøffinger i virkeligheten. De vet hvordan de skal skade deg. Og publikum har ikke sett typer som kan løpe gjennom en vegg og bryte deg i to som et knekkebrød, sa Stallone under Comic-Con-messen i San Diego.

James Munroe (Eric Roberts) og Paine (Steve Austin) i The Expendables

Faktisk gikk det så hardt for seg under innspillingen at skuespilleren fikk en nakkeskade og slet av muskler i skulderen takket være en kampscene med den tidligere proffbryteren Steve Austin.

Selv stuntmennene ville at det skulle se ekte ut.

– Det var ikke mange av dem som hadde liner festet på seg. Når du ble truffet gjorde det vondt, og det er bra. Det var gode gammeldagse fysiske saker. Det så ekte ut og mye av det er det, sier Austin til nyhetsbyrået AP.

Og alle prøvde å overgå hverandre under innspillingen, men alle var redd for Ultimate Fighting-stjernen Randy Coture.

– Randy tok seg av et par stykker. Det var noen som ble trillet bort, sier Austin.


Eldre actionhelter

Skuespillerne i filmen er alle over 40, yngstemann er Terry Crews med sine 42 år, men alderen er ikke noe poeng for Stallone.

– Jeg prøvde ikke å brife med det, men det virket som om alle de tøffe gutta, de jeg kjenner i hvert fall, er voksne. Jeg har ikke sett noen unge tøffe typer enda ... Forhåpentlig, om dette funker, så kan du finne unge Rambo- og unge Charles Bronson-utgaver som vil vise hvor macho de er, sier Stallone.

Selv ser han på seg selv som en 18-åring med gikt.

– Jeg vet at vi blir kalt for noen gubber og at vi er over middagshøyden, men jeg sa OK, vent til dere har sett dette.

Selv har han "Die Hard" som sin favorittactionfilm fra 1980-tallet.

– Den var den beste. Den hadde handling og veldig god action. Den var også et gjennombrudd for en ny type actionfilm. Ingen biljakter eller noe av den skitten, sier Stallone som selvfølgelig har sikret seg Bruce Willis i sin egen film.

Lee Christmas (Jason Statham), Barney Ross (Sylvester Stallone) og Toll Road (Randy Couture) i The Expendables

30 års venting

Å finne actionhelter er ingen enkel jobb, skal vi tro Stallone.

– Jeg vet ikke hvorfor. Troverdigheten publikum opplever er litt av et mysterium for meg. Det har ikke noe med utseende å gjøre, og du behøver ikke engang ha den flotteste kroppen. Men det er en del av en ung mann som sier: "Jeg liker den rollemodellen." Jeg følte det tidlig. I de siste 35 årene har det kanskje vært fem på A-nivå. Chuck Norris, topp. Jackie Chan, topp. Arnold. Det er bare noe som sier: "Jeg vil være den mannens venn."

Stallone sier han har prøvd å få laget denne filmen i 30 år, men alle har vært opptatt.

– Til slutt har vi nådd en viss alder. OK, jeg spør Arnold. Han sier: "Bare si når." Jeg trodde jeg hallusinerte. Jeg sa: "Du kommer til å få pepper for dette." Han sa det var i orden.

Sylvester Stallone, Jet Li, Randy Couture, Terry Saesar og Jason Statham i The Expendables

Schwarzenegger la sine guvernørplikter til side og Willis tok flyet fra Tyrkia for å gjøre en dags opptak.

– Det rare var at da vi kom til innspillingen, så fikk alle nerver. Vi har trolig 150 filmer mellom oss, men vi satt der som amatører. Så jeg sa til slutt: "Hør nå her. Du er Bruce, du er Arnold, du er Sly. la oss bare være de vi er. Så det du ser i filmen er alles egentlige personlighet, og det tror jeg er det som får filmen til å fungere.Vi spør: Gleder du deg til The Expendables kommer på norske kinoer?