Trollfot i Trolljegeren

Trolljegeren en suksess i utlandet

I følge produsent John M. Jacobsen kan "dokumentarfilmen" bli tidenes største eksportsuksess for norsk film.

Allerede før norgespremieren 29. oktober har "Trolljegeren" hatt større utenlandsinntekter enn suksessfilmen "Max Manus".

Otto Jespersen som Trolljegeren Mye oppmerksomhet

Filmkameratene begynte for en drøy måned siden “å lekke” trailere og klipp på Facebook og Youtube og dette skapte etter hvert megabuzz over hele verden. Etter en visning på Fantastic Film-festivalen i Austin i Texas i slutten av september ble nettet fylt av bloggere som skamroste filmen for å være både spennende og morsom og ha spesialeffekter i verdensklasse. Og siden det har produksentene blitt nedringt av interesserte distributører og produsenter som vil vise filmen, eller få retten til å lage en remake.

Garantert kinodistribusjon i USA

Produsenten Filmkameratene AS inngikk i dag en avtale med Magnolia Pictures i New York om internasjonal distribusjon i alle land utenfor Europa. Avtalen garanterer "Trolljegeren" kinolansering i alle de største amerikanske byene, noe som er vanskelig selv for amerikanske produsenter, så en slik garanti er helt spesiell.

Om filmen

"Trolljegeren" er en mockumentary, eller "liksom-dokumentar", med slektskap til filmer som "The Blair Witch Project". I filmen møter vi tre unge mediestudenter som skal lage en dokumentarfim om en lokal personlighet. Deres utvalgte subjekt (spilt av Otto Jespersen) viser seg å være mer interessant enn de kunne drømme om. Han har nemlig en hemmelig jobb som statsansatt trolljeger.

Regi er ved André Øvredal og i rollene finner vi blant annet Otto Jespersen (som trolljeger), Knut Nærum og Robert Stoltenberg.

Les mer om filmen her

Her får du en smakebit på filmen: