Regi-pris til Limbo

Det ble gull for Maria Sødahls regidebut av den kinoaktuelle "Limbo" i Montreal denne uken.

Denne uken har den internasjonale filmfestivalen i Montreal gått av stabelen. Med stående jubel blant publikum og kritikere ble dette en hyggelig seanse for spillefilmdebutanten, regissør Maria Sødahl, og hennes Limbo Det hele toppet seg da hun til slutt også gikk av med seieren for beste regi og dermed ble det også tid for premieutdeling i natt.

Limbo-regissør Maria Sødahl Åpningsfilm i Haugesund
Limbo åpnet årets filmfestival i Haugesund og ble også her godt mottatt. Historien som fortelles er satt til Trinidad i 1973. Sonia ( Line Vernedal) reiser med barna etter sin mann Jo ( Henrik Rafaelsen), som er utstasjonert i oljebransjen på Trinidad. Selv om livet på den andre siden av kloden kan minne om en evigvarende ferie, slår bildet av den eksotiske tilværelsen raskt sprekker. Limbo er en film om kjærlighet, svik og voksesmerter i en ”coming of-age” historie for viderekomne, i følge filmens distributør SF Norge.

Limbo plakat Australeren Bryan Brown kjent blant annet fra 80-tallsklassikeren Cocktail og svenske Lena Endre som vi kjenner som Erika Berger fra Millennium-trilogien har også store roller i dette norske dramaet. Førstkommende fredag, den 10. september, har filmen premiere over hele landet.