Fantasia

Fantastiske Fantasia

Nye utgivelser av Fantasia.

" Fantasia" (1940) og " Fantasia 2000" (2000) lanseres nå i spesialutgave på Blu-ray og DVD. Bildene er restaurert med den seneste digitale teknikken, og utgavene inneholder mengder med bonusmateriell.

ORIGINALEN

"Fantasia" er en animert historie som sprudler AV musikk og glede, og ble i utgangspunktet lansert i 1940 av Disney Studios som et "road show". Ved Oscargallaen året etter ble filmen belønnet med to Oscar. Den ene ble tildelt Walt Disney og hans medarbeidere for deres nyskapende bidrag til lydutviklingen i filmbransjen, ettersom Fantasia var den første kommersielle filmen som ble lansert med lyd i flere kanaler. Den andre gikk til dirigenten Leopold Stokowski og hans kolleger "for … unike prestasjoner i skapelsen av en ny type av visualisert musikk … som ekspanderer filmens rekkevidde både som underholdning og kunstform".

BONUSMATERIELL

Blu-ray versjonen av "Fantasia 2000" inkluderer den Oscarnominerte kortfilmen " Destino". Destino er resultat av et samarbeid mellom Walt Disney og Salvador Dali som startet i 1946, men som ble lagt på is på grunn av økonomiske problemer. I 2003 ble filmen ferdigstilt av Roy E. Disney og et team av nåtidens animatører. Foruten kortfilmen får vi også se en helt ny dokumentarfilm, "Dali & Disney: A Date With Destino". Dokumentaren omhandler bakgrunnen til Disneys og Dalis relasjon, deres samarbeid på "Destino" og årsaken til at filmen ikke ble klar før mange år etter at ideen ble født.

Salvador Dalí og Walt Disney
Salvador Dalí og Walt Disney

Alle versjonene er til salgs fra 15. desember.