Jeremy Renner i The Town

Renner på vei mot stjernene

Inntil fenomenet "The Hurt Locker" var Jeremy Renner (39) et ubeskrevet blad i filmens verden.

For den rollen ble han Oscarnominert og nå er han klar for en rekke filmroller – først ut er " The Town" som har norgespremiere 2. juledag.

Og hvis Tom Cruise slutter å spille Ethan Hunt i "Mission: Impossible"-filmene står Jeremy Renner klar for å overta hovedrollen. – Det er sjanser for det, ja, sier han til TT Spektra.

I den kommende " Mission Impossible – Ghost Protocol" har de to skuespillerne like store roller. – Hvis det går bra, og Tom ikke vil lage en ny film i serien, så er planen at jeg skal ta over, sier Jeremy Renner.

Jeremy Renner fra The Town

BANKRANER

I actionthrilleren "The Town" spiller Renner hissigproppen Jem, en mann som gjerne skyter først og spør etterpå – og ikke har noe i mot å bidra til at eventuelle vitner forsvinner for godt.

Men det blir komplisert når Jem og bestevennen Doug (spilt av Ben Affleck, som også har regien) raner en bank – og Doug forelsker seg i bankdirektøren ( Rebecca Hall). For Doug er fullt klar over hva Jem er i stand til å gjøre.

– Det er vanskelig å sørge for at noe som er avskyelig blir noe man liker. Men jeg finner alltid måter å løse det på. I "The Town" handler det om å portrettere noen som er et offer for sin oppvekst og det miljøet han vokste opp i. Jeg prøver alltid å finne en vei inn i karakterene, sier Renner.

Se traileren:

SEINT GJENNOMBRUDD

Jeremy Renner oppdaget på universitetet hvor moro det var med skuespill. Etter det har han sakte, men sikkert, arbeidet seg oppover i karrieren.

Etter en rekke mindre roller fikk han det store gjennombruddet med hovedrollen i Kathryn Bigelows Irak-film " The Hurt Locker" fra 2009. – Det er fint at gjennombruddet kom så seint. Jeg har mye livserfaring og jeg kan nyte det som skjer på en helt annen måte nå. Og jeg ser fortsatt ung ut, tross alle mine erfaringer, sier han og ler.

– Hvis jeg hadde blitt Oscarnominert for ti år siden hadde jeg blitt helt overveldet. Nå føles det helt riktig. Jeg har gjort dette i 20 år nå. Nå kommer tilbudene som jeg alltid har drømt om.

I tiden fremover skal Renner blant annet ta på seg superhelttrikot for å spille mot Scarlett Johansson og Robert Downey Jr. i " The Avengers".

– Alt skjer veldig fort nå. Det kommer storfilm etter storfilm. Jeg føler meg virkelig velsignet.

FILMER MED RAPACE

Jeremy Renner Høsten 2011 er det mulig at Jeremy Renner skal spille mot Noomi Rapace i filmen " Hansel and Gretel: Witch Hunters".

Filmen er påtenkt, men ennå ikke bekreftet – og det var Renner selv som i et intervju under filmfestivalen i Venezia røpet rollebesetningen. Filmnettstedet Darkhorizons.com hevder at norske Tommy Wirkola, kjent fra " Død Snø", med dette angivelig er aktuell for å gjøre sin engelskspråklige filmdebut.

– Den handler om Hans og Grete som er voksne, er blitt forbannet og legger ut på heksejakt, sier Renner som har møtt Noomi Rapace flere ganger. De skal spille tittelrollene. – Hun er cool. Jeg ser virkelig fram til å få arbeide med henne, sier Jeremy Renner.

Oppdatering:

I følge Filmonic.com er det Gemma Arterton som skal spille Grete, og det er bekreftet at Tommy Wirkola skal regissere.