Mørke sjeler

Mørke sjeler kinoklar

Etter å ha vært vist på nær 30 festivaler rundt i verden og vunnet syv priser, er "Mørke sjeler" premiereklar også på kino.

Helt uten støtte fra det offentlige film-Norge begynte den franske regissøren César Ducasse, hans norske kone Maria Havig-Gjelseth og studiekameraten Mathieu Peteul fra filmskolen i Frankrike å sysle med å lage " Mørke sjeler".

– Vi begynte å lage den bare, sa Havig-Gjelseth da "Mørke sjeler" ble presentert under tirsdagens vårslipp av norske filmer – så væskespruten sto på lerretet.

Dette er nemlig en zombiefilm med sterke scener, men likevel annerledes der den forteller om hvordan en far prøver å få datteren tilbake. – Det er ikke en klassisk, rett på sak-skrekkfilm, fastslår Maria Havig-Gjelseth, mens regissørektemannen Ducasse supplerte at den bød på overnaturlige elementer.

14. januar får "Mørke sjeler" norsk kinopremiere, blant annet i Oslo.

Ida Elise Broch i Mørke sjeler

Mørke sjeler har gjort seg svært bemerket på internasjonale sjangerfestivaler, og vunnet flere priser. Publikum i Oslo bør også få mulighet til å oppleve filmen på det store lerretet, sier Christin Berg, programdirektør i Oslo Kino.

"Mørke sjeler" ble da også i sin helhet spilt inn i Oslo og omegn, med flere kjente og talentfulle norske skuespillere på rollelisten, blant andre Morten Rudå, Kyrre Haugen Sydness, Ida Elise Broch og Karl Sundby.