Jeg reiser alene-gjengen

Jarle Klepp må bli voksen

Jarle Klepps studenttilværelse i Bergen blir snudd på hodet i "Jeg reiser alene", som har premiere førstkommende fredag.

Vi ble kjent med Jarle Klepp som forvirret tenåring i " Mannen som elsket Yngve" fra 2008 som er basert på Tore Renbergs roman med samme navn. I film nummer to, " Jeg reiser alene", som er basert på Renbergs roman "Charlotte Isabel Hansen", møter vi rødtoppen igjen som 25 år gammel litteraturstudent i Bergen. Han nyter studenttilværelsen i tenkningens tjeneste til det fulle, akkompagnert av damer, alkohol og indierock. Denne selvdyrkende tilværelsen slår raskt sprekker når han får et brev som sier at han er far til en syv år gammel jente som ble unnfanget på en fuktig fest i 1989.

Regissør for Jeg reiser alene; Stian Kristiansen Regissør bak filmen er Stian Kristiansen som også stod for regien til filmen fra 2008. Dette er første gang at Kristiansen jobber med en så ung skuespiller som Amina Eleonora Bergrem, noe han sier var mer utfordrende enn vanlig, men også veldig gøy. Det er hun som fyller rollen som Jarle Klepps datter Charlotte Isabel Hansen.

Jarle Klepp og datteren Charlotte Isabel Hansen i Jeg reiser alene Jarle Klepp, spilt av Rolf Kristian Larsen fant umiddelbart tonen med den unge skuespillerinnen, og har i følge regissøren et godt barnetekke. I filmen derimot har Jarle og Charlotte en ikke fullt så god kjemi. Jarle trives bra i sin situasjon og bryr seg ikke det spor om Tamagochier og annet som opptar syv år gamle jenter.

Når det gjelder castingen til "Jeg reiser alene" utspilte den seg på en helt annen måte enn med den første filmen. I "Mannen som elsket Yngve" måtte de "finne gullet" som Kristiansen sier det. Valg av karakterer var naturlig nok svært avgjørende for filmens suksess. I oppfølgeren finner vi en god blanding av kjente og mindre kjente skuespillere. For Amina Eleonora Bergrem som spiller Charlotte Isabel, er dette hennes debut som skuespiller. Regissør Stian Kristiansen visste med engang at han hadde funnet den rette for rollen.

- Det var ingen vei tilbake, sier han.

Rolf Kristian Larsen som Jarle Klepp og Trond Viggo Torgersen i Jeg reiser alene Vi får også se Ingrid Bolsø Berdal i rollen som den sensuelle Herdis. Bolsø Berdal er kjent fra de to første " Fritt vilt"-filmene, " De gales hus" og en rekke andre norske filmer. Pål Sverre Valheim Hagen er blant annet kjent fra "De gales hus", og har i "Jeg reiser alene" rollen som en av studiekompisene til Jarle som er en flittig bruker av store ord og begreper. Trond Viggo Torgersen dukker også opp i en liten, men morsom rolle som Jarles lege.

"Mannen som elsket Yngve" ble en storsuksess med over 170 000 kinobesøkende, fire Amanda-priser og generelt gode kritikker. Kristiansen mener dens popularitet hadde mye å gjøre med at tiden var klar for en film av denne typen, og tror det kan bli vanskelig å oppnå samme suksess med film nummer to. Det er ikke dermed sagt at han ikke tror den vil slå an, men regissøren er ikke så opptatt av få enda flere priser eller enda flere besøkende enn den foregående filmen, så lenge den faller i smak hos publikum.

Rødtoppen har fått noen flere år på baken, men det er ingen tvil om at det er den samme, gamle Jarle Klepp vi igjen møter i "Jeg reiser alene", som er premiereklar 11. februar.