Victoria Winge og Julia Schacht vil løse alle problemer i Bambieffekten

En fyldig og variert norsk filmvår

De over 20 norske filmene som kommer på kinolerretet denne våren byr på alt fra dommedagskomedie til action for de aller minste.

Våren 2011 er tettpakket med norske kinopremierer og gangsterkomedien " Tomme Tønner 2 - Det Brune Gullet" er blant dem som allerede har startet sesongen. Filmen hadde premiere 7. januar og hittil har oppfølgeren til " Tomme Tønner" blitt sett av nærmere 40 000 kinogjengere.

Lene Nystrøm i Varg Veum -Svarte får Varg Veum-fansen kan også glede seg til ikke bare én, men to filmer om privatetterforskeren spilt av Trond Espen Seim. Den første av de to, " Varg Veum -Svarte får", kommer allerede 21. januar, og her får vi igjen se Lene Nystrøm i en av rollene. I " Varg Veum -Dødens drabanter" har et ektepar blitt brutalt myrdet, og alt peker mot fostersønnen, den 16 år gamle Jan Egil. Men Varg Veum kjenner gutten fra sin tid i barnevernet, og får ikke brikkene til å stemme like godt som førstebetjent Hamre. Filmen har kinopremiere 8. april.

Jørgen + Anne=Sant For barna har vi filmer som " Jørgen + Anne = sant" og " Gråtass får en ny venn". Førstnevnte bygger på en barnebok av Vigdis Hjort og handler om Anne Lunde som går i femte klasse og forelsker seg hodestups i den nye gutten i klassen, Jørgen Ruge. Regissøren bak den sjarmerende filmen er Anne Sewitsky og den har kinopremiere 25. februar. "Gråtass får en ny venn" er en film for de aller minste, og 18. februar får vi et gjensyn med Gråtass, Goggen, Gamlefar og Grynet.

Hjelp, vi er russ!

OPP TIL PUBLIKUM

Nina Refseth, direktør ved Norsk Filminstitutt, sier at det store antallet norske premierer gjør at det nå blir opp til det kinobesøkende publikum å bestemme hvilke av disse filmene som blir suksesser. Hun siterer også programsjef Marit Kapla fra Gøteborg Filmfestival som uttalte at det som er aller best med norsk film for øyeblikket, er at det er så høy kvalitet innen mange ulike typer film, det være seg både drama, dokumentar og genrefilm.

Flere av de norske filmene vi kan glede oss til:

" Fjellet" 25. februar

" Mennesker i solen" 4. mars

" Pax" 18. mars

" Amors baller" 25. mars

" Rødt hjerte" mars

" Umeå4ever" 1. april

" På bølgelengde" 8. april

" Wide Blue Yonder - Begravelse til besvær" 15. april

" Hjelp, vi er russ!" 15. april

" Bambieffekten" Mai