Gemma Arterton

Wirkolas vanvittige Hollywood-debut

Gemma Arterton i en av hovedrollene, Will Ferrell som produsent, 3D-filming og stort budsjett. Norske Tommy Wirkola lever ut drømmene og leker med de store i Hollywood.

Det er allerede mye oppmerksomhet rundt Tommy Wirkolas nye filmprosjekt "Hansel and Gretel: Witch Hunters", som har planlagt premiere i mars 2012.

Altaværingens Hollywood-debut kan skilte med storheter som Gemma Arterton, Jeremy Renner, Peter Stormare og Famke Janssen i rollene og et budsjett på svimlende 60 millioner dollar, det største budsjettet noensinne for en norsk regissør. I følge MovieWeb skal filmen skytes i 3D, også den første norske regissøren som prøver seg på det formatet.

Famke Janssen i X-Men

Fra lavbudsjett til Hollywood
Mye har skjedd siden nordmannens første film, " Kill Buljo", kom ut i 2007, en film som selveste Quentin Tarantino bet seg merke i og har nevnt i flere intervjuer. Men det var nok nazi-zombie-filmen " Død Snø" som for alvor satte Wirkola på kartet. Og takket være et overbevisende manus er han nå i gang med sitt desidert største filmprosjekt hittil.

Nazizombier i Død snø

Slasher-eventyr
I filmen møter vi søskenparet Hansel (Jeremy Renner) og Gretel (Gemma Arterton) 15 år etter deres famøse rømningsstunt fra heksa i kakehuset. De har nå utviklet seg til dusørjegere med hekser som spesialfelt.

Famke Janssen er også på rollelisten, og ryktene sier at hun skal spille heksenes leder. Vi får også se Ingrid Bolsø Berdal som en av heksene.

Ingrid Bolsø Berdal i Fritt vilt

Sterkt manus
To av produsentene er Will Ferrell og Adam McKay, og de er overbegeistret over nordmannens manus:

- The script is kick ass. It's one of my favorite projects. Wirkola is an unbelievable director. His script is awesome. We're all just giddy about that one...Also, the witches are awesome in it. Nasty, mean witches, and we'll get some great actresses for them as well, sier McKay til MTV.

Kjenner vi Wirkola rett har vi både blod, gørr, humor og heidundrendes slashing i vente.

Vi gleder oss!