Tegneseriesuperhelten Green Lantern skal bli spillefilm

Rydd bordet for kommende superhelter

Superheltene er kommet for å bli – i kinosalen.

Teknologien gjør det i dag mulig å gjengi deres evner på en troverdig oghelst spektakulær måte. Og så lenge filmene trekker publikum i hopetall verden over, ser filmselskapene ingen grunn til å slutte å tappe tegneserieskapere som Marvel og DC Comics for nye helter.

Neste år står blant annet " Green Lantern", " The Avengers", " Thor" og" Captain America" for tur.

Alle ble de behørig presentert under den store Comic Con-messen i San Diego i USA som ble avsluttet sist søndag.

"GREEN LANTERN"

Mest snakk har det vært om Grønne Lykt-filmen som får tittelen " Green Lantern" også i Norge. Skuespilleren Ryan Reynolds har rollen som testpiloten Hal Jordan som blir medlem av det intergalaktiske Green Lantern Corps etter at han har fått en ring med overmenneskelige krefter.

Filmen regisseres av Martin Campbell (" Casino Royale", " The Legend of Zorro").

Ryan Reynolds i Green Lantern

Under messen sa Reynolds at karakteren blir en blanding av testpiloten Chuck Yeager og Star Wars-helten Han Solo. Til stede var også tre andre skuespillere som er med i filmen, Peter Sarsgaard, som spiller Hector Hammond, Mark Strong (Sinestro) og Blake Lively (Carol Ferris).

– Han kan slå fra seg, fortelle en vits og kysse ei jente. Hvem ville ikke ha spilt det i en film, for ikke å snakke om to eller tre? sa Reynolds ifølge nyhetsbyrået AFP.
Justice Leauge

Grønne Lykt har vært tegneseriehelt i 70 år og er også en av de sentrale medlemmene i Justice League of America, en gruppe tegneseriefigurer som også inkluderer superhelter som Batman, Supermann, Wonder Woman og Lynet.

Under messen kom det også fram det er en mulighet for en Justice League-film, og særlig hvis "Green Lantern" gjør susen etter premieren i USA 17. juni neste år.

"THE AVENGERS"

En film som får premiere i Norge 4. mai 2012 kan muligens avgjøre om DC Entertainment bestemmer seg for om selskapet skal lage Justice League-filmen.

The Avengers skal bli spillefilm" The Avengers" kommer fra konkurrent Marvel Studios, en samling av jordas fremste superhelter som samles av karakteren Nick Fury.

Marvel har møysommelig bygd opp til denne filmen ved første å lage individuelle produksjoner med Iron Man og Hulken som begge er med, samt heltene fra neste års filmer – " Thor" og " Captain America".

Her kan du se traileren til "Thor"

Samuel L. Jackson, som spilte Fury i mindre roller i " Iron Man" og " Iron Man 2", tok Comic Con med storm da han presenterte en rekke av de sentrale skuespillerne i filmen som regisseres av Joss Whedon, mannen bak "Buffy the Vampire Slayer".

De inkluderer Scarlett Johansson (Black Widow), Chris Hemsworth (Thor), Chris Evans (Captain America), Clark Gregg (agent Phil Coulson), Robert Downey Jr. (Iron Man), Natalie Portman og Jeremy Renner (Hawkeye).
Fra årets Comic Con-messe

Downey jr. gikk så langt som å si at "The Avengers" er den mest ambisiøse filmideen som Hollywood har klekket ut.

THOR OG CAPTAIN AMERICA

Men allerede neste år gir Marvel DC Comics sterk konkurranse. 6. mai er det norgespremiere på "Thor" med altså Chris Hemsworth i rollen som den norrøne superguden som kjemper mot sin erkefiende Loki, spilt av Tom Hiddleston.

Natalie Portman spiller Thors kjæreste Jane Foster, Anthony Hopkins spiller Odin, Rene Russo er Frigga og Stellan Skarsgård har rollen som professor Andrews. I filmen får vi også se Fury rekruttere Thor til The Avengers.Regien er ved Kenneth Branagh ("Sleuth", "Frankenstein").


TEST DEG SELV: Superheltquiz for nybegynnereMen fans av superheltfilmer behøver ikke vente lenge før det er duket for et nytt fartsfylt eventyr. 22. juli 2011 er det norgespremiere på "Captain America: The First Avenger".

Chris Evans spiller hovedrollen som soldaten Steve Rogers. Etter en serie eksperimenter ender han opp som et menneskelig supervåpen og tar opp kampen med naziforbryteren The Red Skull. Handlingen er lagt til 2. verdenskrig og knytter Captain America til Thor.

Regien er ved Joe Johnston ("The Wolfman", "Hidalgo", "Rocketeer").

"THE GREEN HORNET"

Om ikke av samme superkaliber, så dukker i hvert fall en forbryterbekjemper med uante krefter opp allerede i begynnelsen av neste år.

21. januar er det norgespremiere på " The Green Hornet" med ingen andre enn komikeren Seth Rogen som Britt Reid, playboyen som bekjemper skurker om kvelden fra sin 1965 Chrysler Imperial som er utstyrt med maskingevær, raketter og andre finurligheter.

Christoph Waltz i The Green Hornet

Ved sin side har han Kato, kampsportekspert og trofast sjåfør. I andre roller møter vi Cameron Diaz og Christoph Waltz. Regien er ved Michel Gondry ("Be Kind Rewind", " Eternal Sunshine of the Spotless Mind").

Rogen tror selv at The Green Hornet vil slå an blant alle de andre superheltene fordi han er mer realistisk.

Seth Rogen (t.h.) som The Green Hornet

– Thor er en tordengud, og jeg elsker Thor, men min Green Hornet handler om hvordan vanlige mennesker sakte, men sikkert gjennom filmen ender opp i en superheltverden. Jeg tror at det er noe mange av disse andre superheltfilmene ikke har, mener han.

The Mighty Thor