Trond Fausa Aurvåg - alene på julaften - Hjem til jul

Ny trailer fra Bent Hamer

"Hjem til jul" er Bent Hamers nye film. Se traileren her.

Han fikk stor oppmerksomhet med Eggs (1995), ti år etterpå kom Hollywood-debuten Factotum med store navn som Matt Dillon, Lili Taylor og Marisa Tomei. Så, 2. juledag i 2007, varmet historien hans om den pensjonerte lokføreren Odd Horten ( Bård Owe) hjertene våre i den kritikerroste O'Horten. Etter slike suksesser anses Bent Hamer i dag som en av Norges fremste regissører.

Den 12. november får vi igjen et innblikk i hva han er god for når "Hjem til jul" har premiere.

I følge filmens distributør Sandrew Metronome kan vi forvente oss en en moderne julefortelling om tilgivelse og håp, og om å finne veien hjem

Ta en titt på denne nye traileren:

Kryssende historier
I dette dramaet, som også faller innunder sjangeren sort komedie, møter vi pappaen ( Trond Fausa Aurvåg) som nektes å være sammen med barna sine, flykningene som ikke har noe sted å gjøre av seg, mannen som har lovet elskerinnen å forlate familien sin, legen ( Fridtjof Såheim) som ikke har tid til å få barn.

Noen har forsonet seg med sitt eget liv mens andre lever i dyp frustrasjon. Flyktige møter og overraskende løsninger blandes med tragedie og humor når enkelte av historiene krysser hverandre.

Klar for filmfestivaler
Filmen er basert på Levi Henriksens novellesamling "Bare mjuke pakker under treet" (2005). Om noen dager skal Hamer og flere andre fra produksjonen til Spania for å promotere filmen. I tillegg er den tatt ut til å vises under London Film Festival i oktober og deltar i hovedkonkurransen under filmfestivalen i San Sebastian.

– Det er tredje gang jeg har en film under festivalen i San Sebastian, men første gang en film er med i hovedkonkurransen, fortalte Hamer til NTB i et intervju tidligere i sommer da klipp fra filmen ble vist for den norske filmbransjen Haugesund-festivalen.