Christoph Waltz og Reese Witherspoon i Vann til Elefantene

Dette er påskefilmene på kino

Stor oversikt over påskens premierer!

I påsken vil filmelskeren få nok å boltre seg med - hele tolv filmer har premiere! Alle påskepremierene slippes fredag 15. april - det vil ikke være noen premierer fredag 22. april. Unntaket er "Skrik 4", som slippes 20. april. Her får du oversikten!

Trailere og terningkast kan du se ved å trykke på filmomtalen i høyre kolonne.

FANTASY/EVENTYR

Er du glad i å drømme deg bort i mer eller mindre sannsynlige scenarioer, har du tre filmer å glede deg til. Den største blir nok Zack Snyders " SUCKER PUNCH", der vi møter unge Babydoll spilt av Emily Browning. Innesperret mot sin vilje på en mentalinstitusjon skaper hun sin egen alternative virkelighet hvor hun tar skjebnen i egne hender. I denne livskraftige drømmeverdenen samler hun et team av jenter som sammen kjemper for sin frihet. Lik en spillverden må de gjennomføre en rekke eventyrlige og actionfylte oppdrag for å unnslippe sin grusomme skjebne.

Emily Browning i Sucker Punch

Har du mer sansen for fortiden enn fremtiden kan du se " THE EAGLE", en film som er satt til år 140 e.Kr. De opprørske stammene i Caledonia holder stand mot det mektige romerske imperiet, med Markus Aquila (Channing Tatum) i spissen. Vil du heller se krigføring i dagens samfunn kan du se " TOMORROW, WHEN THE WAR BEGAN", om en gjeng ungdommer som kommer tilbake fra en campingtur og oppdager at Australia er invadert av en fremmed makt.

KOMEDIE

Det flommer ikke over av morsomme filmer denne påsken, men Norges storsatsing i påskedagene er ungdomskomedien " HJELP, VI ER RUSS!". Markus og Robert er endelig ved målet: tolv års skolegang er nesten over og alt de har lært skal skylles bort med en russetid ingen har opplevd maken til. Problemet er bare at de befinner seg i Ødvåg, Norges aller minste og mest forblåste sted, og at pengene de skulle feire for er forsvunnet.

På toppen av det hele har de en rektor (Are Kalvø) som har satt seg fore å gjøre livet deres så surt som mulig, og en lokal lensmann (Kristoffer Joner) som liker å bøtelegge folk nesten like godt som han liker jenter på 16...

Caroline Andersen og Vinh Duy Nguyen i Hjelp, vi er russ!

Målgruppen for filmen er tenåringer, så om du ønsker en annen type komedie kan du sjekke ut koreanske " CASTAWAY ON THE MOON". Kim er lei av livet, og velger å gjøre slutt på det hele ved å hoppe i Han-elven. Han ender imidlertid opp strandet på en øy midt i elveløpet en liten svømmetur unna sivilisasjonen, og historien utvikler seg raskt til en moderne variant av fortellingen om Robinson Crusoe.

DRAMA

Dramafilmene i påsken består av mange mindre titler, kanskje med unntak av " COUNTRY STRONG". Filmen handler om en lovende sanger og låtskriver (Garrett Hedlund) som blir involvert med en fallende og emosjonelt ustabil countrystjerne (Gwyneth Paltrow). Paret bestemmer seg for å legge ut på turné for å blåse liv i karrierene, men countrystjernens mann og manager (Tim McGraw) sørger for at konserter, romantiske komplikasjoner og stjernens gamle demoner virvles sammen og truer med å ødelegge parets liv.

Gwyneth Paltrow i Country Strong

Hvis du ikke har sansen for countrymusikk, kan du ta ta deg en tur til vakre Italia, og kose deg med den stille betraktningen " LANDSBYEN PÅ TOPPEN AV FJELLET", eller kvinnelig lidenskap i " ROM I ROMA".

SPENNING

Det er ikke ordentlig påske uten krim og spenning, og den største satsningen i år er " SKRIK 4". Sidney (Neve Campbell) har kommet seg på beina siden sist og har blant annet skrevet en selvhjelpsbok. Gamlebyen er siste stopp på bokturneen, og hun får et gledelig gjensyn med Sheriff Dewey (David Arquette) og Gale (Courteney Cox), som nå er gift. Dessverre får hennes tilstedeværelse også skrik-morderen til å dukke opp, noe som setter Sidney, Gale og hele Woodsboro i stor fare.

Sidney (Neve Campbell) i Skrik 4

Realisme-mesteren Ken Loach sin nye film, " ROUTE IRISH", tar på sin side et oppgjør med bruken av leiesoldater i Irak, og var en av filmene som vakte mest oppsikt under Cannes-festivalen ifjor. Filmen utspiller seg for det meste i Liverpool, der Irakveteranen Fergus slikker sine sår og forsøker å finne ut hvordan hans beste venn ble drept i Irak.

ROMANTIKK

Til slutt har vi to filmer om både fin og vanskelig kjærlighet. Sirkusfilmen " VANN TIL ELEFANTENE" skildrer kjærligheten mellom gifte Marlena (Reese Witherspoon) og hjemløse Jacob (Robert Pattinson) i et fyrverkeri av spektakulære sirkusnumre, fargeglade kostymer og musikk.

Robert Pattinson og Reese Witherspoon i Vann til Elefantene

Ønsker du en noe mer "jordnær" kjærlighetsfortelling kan du se " BLUE VALENTINE", som handler om paret Dean (Ryan Gosling) og Cindy (Michelle Williams) som ser tilbake på tiden da de forelsket seg - i håp om å finne tilbake til hverandre.

I TILLEGG

En rekke filmer har premiere i ukene før påsken, og tre av disse kommer nok til å bli mye sett i helligdagene.

Animasjonsfilmen " HOPP" handler om påskeharen som rømmer hjemmefra for å oppfylle sine popstjernedrømmer. Men når han utsettes for en bilulykke, er det plutselig opp til den uheldige sjåføren å redde påsken. Familiefilmen har premiere 1. april.

Hopp

" RIO" er også en animasjonsfilm, som handler om den litt nerdete papegøyen Blu. Han bor i Minnesota og kan ikke fly, men når han blir kidnappet av en gjeng smuglere må han lete frem instinktene sine. Familiefilmen har premiere 8. april.

Påskens egentlige krimfilm er " VARG VEUM -DØDENS DRABANTER", som har premiere 8. april. Et ektepar har blitt brutalt myrdet og alle bevis peker mot fostersønnen, den 16 år gamle Jan Egil. Men Varg kjenner gutten fra sin tid i barnevernet, og får ikke brikkene til å stemme like godt som førstebetjent Hamre, selv ikke når gutten tilstår.

Filmweb ønsker alle en god kinopåske!