X-Men: First Class

Tilbakeblikk på X-Mens opprinnelse

Møt unge Professor X og Magneto i premiereklare "X-Men: First Class".

X-Men-serien er basert på tegneserien med samme navn skapt av Marvel Comics. Filmene handler om en gruppe mutanter som alle er født med en unik genetisk mutasjon som manifesterer seg i en eksepsjonell kraft ved puberteten.

James McAvoy og Michael Fassbender i X-Men - First Class
James McAvoy og Michael Fassbender i X-Men - First Class

HOVEDFILMENE:

X-Men
X-Men

Regissør: Bryan Singer.

X-Men, de er født med en unik genetisk mutasjon som kommer til utrykk i deres overmenneskelige krefter: Cyclop's øyne sender ut en energistråle som kan bore hull i fjell. Jean Greys har både telekinetiske og telepatiske egenskaper, mens Storm kan manipulere alt vær. Og tenåringsjenta Rogue kan trekke til seg kreftene til alle hun møter. Under professor Xaviers (Patrick Stewart) ledelse, lærer disse begavede studentene å bruke sine krefter til menneskehetens beste. Magneto, professorens tidligere kollega og venn - har vendt ryggen til samfunnet og vil gjøre hva som helst for å erobre fremtiden.

X-Men 2
X-Men 2

Regissør: Bryan Singer.

Alle de kjente heltene er med også denne gangen, men nå slår deg seg sammen for å finne en mutant drapsmann som er sendt ut for å ta livet av den amerikanske presidenten. Samtidig blir Professor X og hans Mutant Akademi angrepet av militære styrker.

Utstøtt siden fødselen, er the X-men neste skritt for den menneskelige utvikling. Hver og en er født med en unik genetisk mutasjon som gir dem usedvanlige krefter. Men menneskeheten frykter det den ikke forstår, og the X-Men innser snart at rasen de kjemper for å forsvare, uberegnelig og ondskapsfult forkaster dem.

X-Men: The Last Stand
X-Men: The Last Stand

Regissør: Brett Ratner.

I den tredje filmen forlater Bryan Singer regissør-stolen for å regissere " Superman returns" og Brett Ratner tok dermed over.

I "X-Men: The Last Stand" truer en "kur" mot mutasjon med å forandre historiens gang. For første gang har mutanter et valg. De kan bevare sine unike egenskaper selv om de isolerer og fremmedgjør dem, eller de kan oppgi sine krefter for å passe bedre inn i samfunnet rundt dem. De motstridende synspunktene mellom mutantlederne Charles Xavier, som forkynner toleranse, og Eric Lehnsherr (Magneto), som tror på den sterkestes overlevelse, settes på den endelige prøve - og setter i gang krigen som skal gjøre slutt på alle kriger

SPINN-OFFS:

X-men Origins: Wolverine (plakat)
X-men Origins: Wolverine (plakat)

Regissør: Gavin Hood.

Wolverine ( Hugh Jackman ), også kjent som Logan, går gjennom Weapon X programmet i søken etter hevn over sin erkefiende Victor Creed (Liev Schreiber), senere Sabertooth. Hendelser i Wolverines oppvekst ser ut til å ha traumatisert han til de grader at han ikke lenger husker noe særlig fra barndommen. På grunn av massive hukommelsesimplantater i Weapon X programmet, besitter han i tillegg flere tvilsomme minner, som han etterhvert begynner å stille spørsmålstegn ved. Wolverines bakgrunn er et mysterium, men enhver helt har sin opprinnelse...

X-Men: First Class (int. pl.)
X-Men: First Class (int. pl.)

Regissør: Matthew Vaughn.

Før mutantene har gitt seg til kjenne og før Charles Xavier og Erik Lehnsherr tok navnene Professor X og Magneto var de to unge menn som oppdaget kreftene sin for første gang. Før de ble erkefiender var de nære venner som jobbet sammen med andre mutanter (noen kjente, noen nye) for å forhindre en full atomkrig. I prosessen oppstod det en alvorlig konflikt dem imellom som ble roten til den evigvarende krigen mellom Magnetos tilhengere og Professor X's X-Menn.