Autobots vs Decepticons

Gode og onde roboter braker sammen nok en gang! Her kan du bli nærmere kjent med robotene vi møter i den tredje Transformers-filmen.

Onsdag 29. juni er det norgespremiere på " Transformers 3", hvor kampene mellom Autobotsene og Decepticons fortsetter.

Billetter kan kjøpes her

Autobotsene er de snille robotene i Transformers-universet. De kommer opprinnelig fra planeten Cybertron, og under ledelse av Optimus Prime kjemper de for å opprettholde rettferdighet og frihet i galaksen. På den andre siden står de onde Decepticons, som er på jakt etter verdensherredømme, ledet av den grusomme Megatron.

Både Autobotsene og Decepticons er humanoide roboter, som kan transformere seg om til maskiner, kjøretøy og andre mekaniske objekter.

Robotene vi møter i Transformers 3:

Optimus Prime
Optimus Prime

OPTIMUS PRIME (Autobot)
Mektige og sterke Optimus Prime er den øverste lederen for Autobotsene. Han kan transformeres til en blå Peterbilt 379 semitrailer, og i filmene får han sin stemme fra Peter Cullen. Blant våpnene hans er to uttrekkbare Energon kniver og ion kanoner han kan skyte ut fra armene.

"Freedom is the right of all sentient beings." – Optimus Prime

Bumblebee
Bumblebee

BUMBLEBEE (Autobot)
Sams trofaste venn kan omforme seg til en Chevrolet Camaro, som i den tredje filmen er oppgradert. Han er litt forsiktig, men veldig modig, og i den kommende filmen har han blitt mer moden. Mark Ryan gir stemme til Autobotsen, men han bruker stort sett radio når han snakker, da stemme-prosessoren hans er skadet.

"Don't worry about the size of the blaster - worry about the sting!" - Bumblebee

Sentinel Prime
Sentinel Prime

SENTINEL PRIME (Autobot)
Leonard Nimoy (han som spilte Spock i Star Trek-serien) gir stemme til Sentinel Prime, forgjengeren til Optimus, som vi nå for første gang får møte på film. Hans kjøretøy-modus er en Rosenbauer Panther flyplass-brannbil. På mange måter er han lik sin etterfølger Optimus Prime, en sterk leder som styrer med både hjerte og neve.

"Freedom without survival is a tragedy, survival without freedom is a curse." - Sentinel Prime

Megatron
Megatron

MEGATRON (Decepticon)
Den øverste lederen av Decepticons er egentlig broren til Optimus, og de har en gang styrt Cybertron sammen. Nå er den tyranniske lederen ute etter å ta all makten selv. Hans alternative form er et cybertronsk jetfly og en Mack Titan tihjuls-tankbil. Hugo Weaving er stemmen til Megatron.

"There is no command but mine!" - Megatron

Shockwave
Shockwave

SHOCKWAVE (Decepticon)
Hovedskurken denne gangen er en gammel kjenning i Transformers-universet. Han er fast bestemt på hevn etter å ha vært holdt fanget under Tsjernobyl. Shockwave er hakket ondere enn Megatron, og kan transformeres til en cybertronisk tanks.

"Logic brings all things to order." - Shockwave

STARSCREAM (Decepticon)
Luftkommandøren Starscream var sammen med Megatron en av de få Decepticons som overlevde i forrige film. Hans alternative form er en cybertronisk jager, og en Lockheed Martin F-22 Raptor.

"Conquest is made of the ashes of one's enemies." - Starscream

Autobots vs Decepticons
Autobots vs Decepticons

I tillegg til disse møter vi også Autobotsene Ratchet (Hummer H2), Ironhide (GMC Topkick), Sideswipe (Chevrolet Corvette Centennial), Silverbolt (Concorde Jet) og kommandoenheten The Wreckers, Leadfoot, Roadbuster og Topspin (NASCAR Sprint Cup Series Chevrolet Impala), og Decepticonsene Soundwave (Mercedez Benz) og hans minion (Gyrodyne), Crankcase, Crowbar og Hatchet, også kjent som The Dreads, (Chevrolet Suburban).

La kampene begynne og måtte de gode seire!