Nikolaj Coster-Waldau som Clas Greve i Hodejegerne

Dansk stjerne med i Hodejegerne

Den danske skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau har fått en rolle i filmatiseringen av Jo Nesbøs roman "Hodejegerne". Han skal spille Clas Greve, Aksel Hennies nemesis.

Før han i fjor vendte tilbake til dansk film med rollen i Tomas Villum Jensens actionkomedie " Ved verdens ende", spilte han hovedrollen i den amerikanske TV-serien "New Amsterdam", en rolle som gjorde ham internasjonalt kjent.

Nikolaj Coster-Waldau filmdebuterte med hovedrollen i Ole Bornedals " Nattevakten" (1994) som ga ham et umiddelbart gjennombrudd både i Danmark og internasjonalt.

– Jeg er stor fan av boka til Nesbø, så dette gleder jeg meg til. Og ikke minst å få spille mot Aksel Hennie, Norges svar på Mads Mikkelsen, sier Nikolaj Coster-Waldau.

Synnøve Macody Lund, Aksel Hennie og Nikolaj Coster-Waldau

Det er også klart at Synnøve Macody Lund skal spille Diana, kona til Aksel Hennies karakter Roger Brown. Synnøve er til daglig journalist og har tidligere jobbet som modell. Hun debuterer som skuespiller i " Hodejegerne".

I rollen som Ove Kikerud ser vi Eivind Sander. Han har tidligere medvirket i filmer som " Varg Veum - Skriften på veggen" og " Buddy" og vært med i flere TV-serier som blant annet " Nissene på låven", "Sejer- Elskende Poona" og " Ran".

Eivind Sander (Ove Kikerud) i Hodejegerne
"Hodejegerne" regisseres av Morten Tyldum ("Buddy").