Pål Sverre Valheim Hagen skal spille Thor Heyerdahl i Kon-Tiki

Kon-Tiki-eventyret er i gang!

Pål Sverre Valheim Hagen er den heldige utvalgte som skal spille eventyreren Thor Heyerdahl, når regi-duoen bak "Max Manus" tar for seg nok et nasjonalt ikon.

Joachim Rønning og Espen Sandberg, som sist gjorde voldsom suksess med " Max Manus", er i gang med tidenes dyreste norske filmproduksjon: " Kon-Tiki", filmen om Thor Heyerdahls eventyrlige ekspedisjon fra Stillehavet, skal koste 88 millioner kroner.

Skuespilleren som har fått æren av å portrettere et av våre største nasjonale symbol er altså Pål Sverre Valheim Hagen, som tidligere har spilt i " Jeg reiser alene", " Jernanger", " Max Manus" og " deUSYNLIGE".

Thor Heyerdahl ombord på Kon-Tiki

Med seg på ferden har han Anders Baasmo Christiansen, i rollen som nestkommanderende Herman Watzinger, Jakob Oftebro, som den humørfylte radiotelegrafisten Torstein Raaby, Tobias Santelmann som krigshelt og radioekspert Knut Haugland, Odd Magnus Williamson, mest kjent fra Torsdag kveld fra Nydalen, i rollen som Thors barndomsvenn Erik Hesselberg og sist, men ikke minst, Stellans sønn og Alexanders lillebror Gustav Skarsgård, som den svenske etnografen Bengt Danielsson, mannen som filmet de fantastiske bildene og bord og den eneste som kunne spansk.

Knut Haugland, Bengt Danielsson, Heyerdahl, Erik Hesselberg, Torstein Raabye og Herman Watzinger

Her er gjengen som skal spille i Kon-Tiki

OM EKSPEDISJONEN

Kon-Tiki-ekspedisjonen startet med Thor Heyerdahls revolusjonerende og radikale teorier om folkevandring. Han mente at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøet, som trodde migrasjonen kom fra Asia. For å bevise sin teori gjorde han en dristig ting: han testet hypotesen sin ut i praksis og la ut på en fareylt og eventyrlig ferd over Stillehavet på en primitiv balsaflåte. Flåten kalte han Kon-Tiki, etter solguden. På ferden fikk han med seg fem unge menn, ingen av dem kjente hverandre fra før og bare én kunne seile. Heyerdahl selv led av vannskrekk og kunne derfor ikke svømme. Han var villig til å ofre alt for å bevise sine teorier.

Dokumentaren om ekspedisjonen vant Oscar i 1951.

Spillefilmen " Kon-Tiki" starer opptakene i slutten av mai og har foreløbig ubestemt premieredato. Vi tipper høsten 2012.

Kon-Tiki-ekspedisjonen var fylt av farer og drama

Første bilde fra Kon-Tiki-filmen

Produksjons-artwork fra Kon-Tiki-filmen

Produksjons-artwork fra Kon-Tiki-filmen

Kon-Tikis ferd over Stillehavet: fra Peru til Raroria

Kon-Tiki

Fin fangst ombord på Kon-Tiki-ekspedisjonen fra 1947