Hailee Steinfeld i rollen som Mattie Ross i True Grit

Fra True Grit til Tornerose

14 år gamle Hailee Steinfeld måtte ikke vente lenge før tilbudet om neste spennende filmrolle dukket opp.

Nå har ungjenta som ble Oscar-nominert for sin sterke innsats som tøffe Mattie i westernfilmen " True Grit", fått tilbud om å spille Tornerose.

Filmen "Sleeping Beauty" tar mål av seg til å fornye det tradisjonelle eventyret. Prinsessen, spilt av Hailee, vil havne i en drømmeverden der hun forsøker å unnslippe – etter å ha blitt forbannet med evig søvn av en heks.

Hailee Steinfeld var Oscar-nominert for beste birolle i True Grit Den dyktige, unge skuespilleren har flere ting på gang, blant annet filmatiseringen av Cat Patricks roman "Forgotten" – et psykologisk drama om en jente som hver natt glemmer alt som har skjedd dagen før, og bare husker fremtiden.

"Sleeping Beauty" er siste eventyrfilm ut i et Hollywood som later til å være bergtatt av å fortelle eventyr – ikke minst etter at Tim Burton hadde stor suksess med " Alice i Eventyrland" i fjor:

Burton er i gang med "Maleficent" for Disney, som er nok en vri på "Tornerose" – denne gang med fokus på den onde dronningen, spilt av Angelina Jolie. Samtidig arbeider to andre store filmstudioer med "Snehvit"-filmer, mens det også blir filmer bygget rundt "Hans og Grete", "Peter Pan" og "Trollmannen fra Oz".