Jentene fra Få meg på, for faen

Norsk filmsuksess i New York

Natt til søndag norsk tid var det verdenspremiere på den norske filmen "Få meg på, for faen" på filmfestivalen Tribeca i New York.

Den røde løperen var rullet ut for det norske teamet bak " Få meg på, for faen" i New York. For første gang noensinne er en norsk film tatt ut til hovedkonkurransen på den prestisjefylte filmfestivalen, som ble startet av Robert De Niro i 2002. Bare tolv av flere tusen innsendte bidrag kom gjennom det trange nåløyet.

Se traileren her

– Kjempestort og veldig stas å få komme hit. Jeg har ikke sett filmen ennå, så nå kjenner jeg at premierenervene kommer, sa skuespiller Henriette Steenstrup til NTB da hun ankom Clearview Cinemas.

Få meg på, for faen-gjengen på premieren i Tribeca-festivalen i New York

En festkledd Steenstrup og skuespillerkollegaene Helene Bergsholm og Malin Bjørhovde måtte skrive autografer utenfor kinoen i bydelen Chelsea. Akkurat det syntes hovedrolleinnehaver, 18 år gamle Bergsholm, var noe uvant.

– Ganske skummelt, egentlig, og veldig rart, sa Førde-jenta, som er i verdensmetropolen for aller første gang.

Positiv mottagelse

Filmen ble omtalt i Wall Street Journal før visningen og har allerede fått positiv omtale av John Anderson i Variety, som blant annet sier:

- For all its frustrated ardor, the film is actually quite lovely as well as honest, treating its young characters with the kind of respect to which Hollywood teen movies seem severely allergic.

Les hele omtalen fra Variety her

Huffington Post gir også tommelen opp for den norske tenåringsfilmen - les anmeldelsen her. Det samme gjør Eric Kohn i Indiewire og en rekke andre utenlandske anmeldere.

Tenåringskåthet

" Få meg på, for faen" er basert på Olaug Nilsens bok med samme navn og handler om 15-årige Alma og hennes seksuelle oppvåkning i et lite lokalsamfunn på Vestlandet. Alma vil på og i gang med livet, og filmen har flere rå og sterke scener med onani.

Regissør Jannicke Systad Jacobsen er likevel ikke redd for at filmen skal bli for mye for konservative amerikanere.

– Nei. Jeg håper i alle fall ikke det. Jeg tror de synes filmen er rå og veldig ærlig. De gjør det ofte mer tilgjort selv, mener hun.

Tilfeldighet

Filmen er hovedrolleinnehaver Helene Bergsholms første film. Rollen som Alma fikk hun ved en tilfeldighet da hun fulgte med en venninne som skulle på audition.

Helene Bergsholm i Få meg på, for faen

– Å bli skuespiller er vel noe alle tenker på eller drømmer om. Men jeg hadde aldri trodde at det var mulig, sier Helene, som hadde valgt en grå kjole fra Acne ( se bildet nederst i artikkelen) for den store anledningen. Hun var ikke nervøs foran premieren.

– Nei, jeg gruer meg heller til det som kommer etter visningen, når jeg må svare på spørsmål på engelsk. Og det blir mer skummelt å se reaksjonene når filmen blir vist hjemme i Norge foran venner og familie, sier hun.

På spørsmål om hvordan det var å spille inn sexscenene og være naken på film, sier hun følgende:

– Det var litt flaut, men jeg måtte bare glemme alle dem som var rundt meg.

"Starstruck" av Hollywood-stjerner

Et av gårsdagens høydepunkt for de norske skuespillerne var da de ble sminket og stylet sammen med Hollywood-stjerner i forkant av premieren.

– Da møtte vi han som spiller agenten i Entourage (Jeremy Piven, red.anm.), og en av skuespillerne fra Grey’s Anatomy, røper Helene.

– Jeg ble starstruck, innrømmer en lattermild Henriette Steenstrup, som også håper hun får håndhilse på Robert De Niro i løpet av det ukes lange oppholdet i New York.

"Turn me on, goddammit", som filmen har fått som tittel i USA, konkurrerer om fem statuetter i tillegg til hovedprisen. Produsent Brede Hovland har godt håp om prisdryss.

– Klart vi håper på det. Det er godt å ha premieren vel overstått, og vi har fått gode anmeldelser så langt, sier han.

Fest

Etter premieren dro hele teamet på etterfest med champagne og fingermat på restauranten The Park i Chelsea.

Helene Bergsholm og Malin Bjørhovde måtte nøye seg med brus i glasset, men en som imidlertid skålte i sprudlevann, var regissør Systad Jacobsen.

– Nå blir vi her en stund, og så får vi se hvordan det står til med rockefoten utover natten. Nå gleder jeg meg mest til å drikke champagne, gliser hun.

Helene Bergsholm på Få meg på, for faen-premiere i New York