Kyrre Hellum, Arthur Berning, Andreas Cappelen og Mads Ousdal i Arme riddere

Ny norsk actionkomedie

"Arme riddere" er i gang med filmopptak.

”Arme riddere” er basert på en historie av Jo Nesbø. ”Vi har fått med oss et stjernelag av skuespillere til denne gledesprederen av en actionfilm” forteller to stolte produsenter, Martin Sundland og Are Heidenstrøm. I hovedrollene ser vi blant annet Mads Ousdal, Henrik Mestad, Andreas Cappelen og Arthur Berning. I øvrige roller finner vi Fridtjof Såheim, Jan Grønli og svenske Peter Andersson.

Historien utspiller seg i grenselandet mellom Norge og Sverige. Vi møter en gjeng rufsete karer med felles kriminell bakgrunn, som jobber sammen på en snodig fabrikk som lager plastikkjuletrær. Også tipper de. Som folk flest har de aldri vunnet noe som helst, før nå! Dette er historien om den gangen de vant 12 rette i tipping: 1.739.361 kroner. Et tall som viser seg å bli umulig å dele på fire…

Suksessforfatter Jo Nesbø ”Jeg hadde en filmprat med Martin (Sundland, red.anm.) og pitchet en idé jeg hadde hatt lenge,” sier Jo Nesbø. ”Martin tente skikkelig. Problemet var bare at jeg ikke hadde skrevet historien ennå. Så jeg kom meg hjem og begynte å skrive. Endelig et prosjekt hvor jeg har hatt muligheten til å putte inn alt jeg ikke har sett men har fryktelig lyst til å se på film (...)”, forteller Jo Nesbø.

Det kommer til å bli en skikkelig fartsfylt film, full av spenning, humor og råskap som vi ikke har vært i nærheten av i noen norsk film tidligere. Rett og slett en skikkelig intens og sjukt kul film (...)”, sier produsent Martin Sundland.

Filmen får kinopremiere senhøsten 2011.