Helene Bergsholm fra pressedagen til Få meg på, for faen

Tøff filmdebutant

Helene Bergsholm har hovedrollen i "Få meg på, for faen", som har premiere 19. august.

Det er en spent 19-åring som møter pressen i Oslo, to dager før det braker løs.

- Det er den norske premieren jeg har ventet på og vært mest spent på. Gøy at det endelig skjer! sier Helene Bergsholm, som spiller hovedrollen som Alma i ” Få meg på, for faen”.

Filmen er basert på deler av Olaug Nilsens roman med samme navn, og handler om en 15-årig jente som lengter etter at noe skal skje i livet. Hun bor i en liten bygd på Vestlandet, hvor et ærlig utsagn ( "Arthur var borti meg med pikken!") gir katastrofale følger for henne. Alma blir utstøtt og stemplet som sex-gal, som Pikk-Alma.

Se traileren her:

LITT FLAU

I går hadde de en eksklusiv førpremiere i hjembyen Førde, hvor Helene kjente nesten alle i salen.

- Det var ganske pinlig i åpningen av filmen, det var noe av det jeg gruet meg mest til, men det gikk overraskende bra, forteller Førde-jenta.

Åpningen innholder nemlig en realistisk og humoristisk skildret onani-scene, noe som vi har sett flere ganger på film som for eksempel i ”American Pie”-filmene. Men da fra et gutteperspektiv.

- Dette er kanskje første gang slike ting vises fra et jenteperspektiv. Når gutter onanerer på film blir det humor ut av det med en gang, men når jenter gjør det er det sjokkerende og flaut. Derfor er denne filmen viktig, sier den unge skuespilleren.

Å spille inn onani-scenen var også noe hun grudde seg litt til. Men regissør Jannicke Systad Jacobsen var veldig flink til å få henne til å føle seg trygg.

- Vi gikk gjennom de vanskelige scenene dagen før. Og Jannicke er en veldig trygg person å ha rundt seg. Hun spurte om hun skulle gå ut av rommet når vi skulle filme, men jeg ville mye heller ha henne der, sier hovedrolleinnehaveren.

Mathias Myren & Helene Bergsholm i Få meg på, for faen
Mathias Myren & Helene Bergsholm i Få meg på, for faen

HELT FERSK

Helene hadde ingen skuespillererfaring fra før, men å spille Alma synes hun egentlig ikke var så vanskelig. Hun beskriver rollefiguren sin som normal og litt sjenert.

- Og så er hun ærlig, hun sier ting rett ut. En helt normal tenåringsjente som vil oppleve ting.

Rollen fikk hun ved en tilfeldighet, da filmcrewet besøkte skolen hennes for å finne talenter med riktig dialekt. Hun skulle egentlig ikke på audition, men ble overtalt av en venninne som ikke turte å gå alene. Tidligere hadde hun hatt til lyst til å begynne med teater, men aldri turt å ta steget. Plutselig hadde hun hovedrollen i en film og når de var i gang fant ut at hun elsket det:

- Det var utrolig gøy, jeg ville ikke at det skulle være over!

Helene Bergsholm i Få meg på, for faen
Helene Bergsholm i Få meg på, for faen

GANSKE TØFF

Filmen har allerede fått mye positiv oppmerksomhet i utlandet, med deltakelse i hovedkonkurransen og manuspris på Robert De Niros TriBeCa-festival i New York. Her fikk Helene Bergsholm blant annet hilse på en av sine store filmhelter, Michael Cera:

- Det var det som var målet, å få hilse på Michael Cera. Han var veldig hyggelig og ganske sjenert egentlig, forteller hun.

Hun virker også selv litt sjenert, men er likevel i en veldig tøff jente. Litt som Alma i filmen. I sommer reiste hun mutters alene til en filmfestival i Sør-Korea for å representere filmen.

- Jeg liker å klare ting alene. Man lærer mye mer og blir tvunget til å ta kontakt med folk, forteller 19-åringen.

I Sør-Korea har filmen fått 18 års aldersgrense på grunn av sitt tabubelagte tema. Men det jobbes med å endre sensuren, for at den skal kunne nå de unge jentene.

- Både i USA og Korea er denne filmen kanskje viktigere enn her. Der er det enda mer tabu med jenters seksualitet.

Nå gjenstår det å se hvordan det norske kinopublikummet tar i mot filmen, som har premiere over hele landet 19. august.

Les mer om filmen her

Helene Bergsholm fra pressedagen til Få meg på, for faen
Helene Bergsholm fra pressedagen til Få meg på, for faen