Jamie Campbell Bower

UP & RISING

Møt de fremadstormende skuespillerne som er kinoaktuelle i høst.

Tidligere var ofte en films suksess avhengig av kjente skuespillere i hovedrollene, men denne trenden har definitivt snudd, noe " Avatar" med (relativt) ukjente Sam Worthington er et svært godt eksempel på.

Denne høsten får vi se mange unge nykommere i store roller på kinolerretet og under skal vi bli litt kjent med noen av dem:

Helene Bergsholm fra pressedagen til Få meg på, for faen

HELENE BERGSHOLM, 19 år

Helene Naustdal Bergsholm er født og oppvokst i Førde. Hun gjorde sin filmdebut med hovedrollen som Alma i Jannicke Systad Jacobsens " Få meg på, for faen". Filmen deltok i hovedkonkurransen på TriBeCa-festivalen i New York, hvor den vant pris for beste manus.

I denne humoristiske filmen som handler om kåtskap får vi en skildring av Almas seksuelle oppvåkning i den lille vestlandsbygda Skoddeheimen. "Få meg på, for faen" har kinopremiere 19. august.

Trond Nilssen

TROND NILSSEN, 20 år

Nykommeren Trond Nilssen er fra Åsnes Finnskog, og da Amanda-prisen ble utdelt i år vant han pris for beste mannlige birolle for sin rolleprestasjon i " Kongen av Bastøy". Den unge skuespilleren har generelt mottatt mye skryt for sin rolle i filmen om institusjonen Bastøy.

I september er han igjen aktuell på kinolerretet i Jens Liens " Sønner av Norge" som punker og vi gleder oss til å se mer av denne karen. "Sønner av Norge" har kinopremiere 9. september.

Lily Collins

LILY COLLINS, 22 år

Vakre Lily Collins (datter av Phil Collins) er kjent fra det Oscarvinnende komidramaet " The Blind Side" fra 2009 med Sandra Bullock. I den postapokalyptiske action-thrilleren " Priest"(2011) som handler om krig mellom mennesker og vampyrer finner vi Collins i rollen som Lucy Pace.

I " Abduction", som kommer på kino 7. oktober, spiller hun naboen Nathan Harper (Twilight-kjekkasen Taylor Lautner). Sammen må de flykte fra føderale agenter som sitter på hemmeligheter om Harpers idenitet. I 2012 ser vi henne som selveste Snøhvit i " The Brothers Grimm: Snow White", hvor Julia Roberts har rollen som den onde dronningen.

Juno Temple

JUNO TEMPLE, 22 år

Juno Temple har spilt i filmer som " Notes on a Scandal", " Om forlatelse", " Year One" og " Wild Child". Hennes rolleprestasjoner har vært med på å gi en henne roller i " The Dark Knight Rises" og "A Single Shot", som begge har premiere først i 2012.

I år er hun aktuell i en stor rolle som Queen Anne i nyinnspillingen av " De tre musketerer" som har kinopremiere 14. oktober.

Jamie Campbell Bower

JAMIE CAMPBELL BOWER, 22 år

Han gjorde sitt gjennombrudd i rollen som Anthony Hope i Tim Burtons " Sweeney Todd: Demonbarbereren fra Fleet Street". Deretter har han blant annet gjort seg bemerket med roller i to populære filmsagaer, både Twilight og Harry Potter. I førstnevnte har han spilt vampyren Caius, en av Volturienes ledere, mens i Potter-serien gjør han rollen som en ung versjon av trollmannen Grindewald i begge delene av "Dødstalismanene".

I tillegg til skuespill jobber han som modell på si, og synger i bandet The Darling Buds. I april 2011 ble han forlovet med skuespillerkollega Bonnie Wright, som spiller Gulla Wiltersen i Harry Potter-filmene. 21. oktober får vi se Campbell Bower i Roland Emmerichs " Anonymous", som spør om Shakespeare skrev verkene sine selv.

Emma Roberts

EMMA ROBERTS, 20 år

Hvis du er interessert i drama og har Julia Roberts som tante, er veien kort til TV-skjermen og lerretet. Emma Rose Roberts debuterte som tiåring i kortfilmen "BigLove" (2001), og spilte samme år i Johnny Depp og Penélope Cruz' " Blow". Mellom 2004 og 2007 spilte Roberts i 41 episoder av TV-serien "Unfabulous", og i 2008 spilte hun mot Alec Baldwin og Cynthia Nixon i komidramaet " Lymelife".

På norsk kino ha vi blant annet sett henne i " Valentine's Day" (2009) og " Skrik 4" (2011). 28. oktober blir hun også å se i det romantiske dramaet " The art of getting by", der hun spiller mot barnestjernen Freddie Highmore.

Julianne Hough

JULIANNE HOUGH, 23 år

Julianne Hough er yngst av fem søsken, countrymusiker og profesjonell danser i tillegg til å være skuespiller. Hun har vært med på "Dancing with the Stars" fire ganger som dansepartner for kjendiser.

Hough startet sin skuespillerkarriere som en skolejente på Galtvort i "Harry Potter og de vises stein", og har vært med som danser på TV-showet "Show Me the Money" (2006). I 2010 fikk hun sin første navngitte rolle i en spillefilm som Georgia i musikalen " Burlesque" med Cher og Christina Aguilera. Nå er hun snart aktuell som Ariel Moore i " Footloose", nyinnspillingen av klassikeren fra 1984. "Footloose" har kinopremiere 28. oktober.

Amber Heard

AMBER HEARD, 25 år

Siden debuten i dramaet " Friday Night Lights" i 2004 har Amber Heard sin karriere hatt en oppadgående kurve, selv om hun enda ikke har nådd den store stjernestatusen. Hun er kanskje mest kjent for rollen som Seth Rogens kjæreste i " Pinapple Express" og som Nicolas Cages sidekick i " Drive Angry" (2011), en film som aldri kom til norsk kino.

Det ryktes at Heard utkonkurrerte Scarlett Johansson og Keira Knightley for rollen mot Johnny Depp i " The Rum Diary", som kommer på kino 25. november. Depp spiller en freelance journalist på et kritisk punkt i sitt liv, men det er usikkert hvilken rolle Heards karakter Chenault har i filmen.