The Adventures of TinTin: Secret of the Unicorn

Dette blir storfilmene i 2011

Filmweb guider deg gjennom filmåret 2011.

Nytt år, nye kinomuligheter. Filmweb spår de ti største filmene i 2011!

Black-SWantest

" BLACK SWAN" Dramathriller, premiere 4. februar

Darren Aronofskys nye film, som kom ut før jul i USA, har vunnet både Golden Globe og Oscar. Nina ( Natalie Portman) er en ballerina ved New York ballettkompani. Svanesjøen krever en danser som både kan spille den hvite svanen, uskyldig og elegant, og den sorte svanen som representerer list og sensualitet. Nina passer perfekt som den hvite svanen, mens Lily ( Mila Kunis) er rene personifiseringen av den sorte svanen. Etter hvert som de to unge danserne utvikler et merkelig vennskap gjennom rivaliseringen, blir Nina mer og mer kjent med den mørke siden ved seg selv - med en konsekvens som truer med å ødelegge henne. Filmen er sett av over 170 000 nordmenn!

Jeg-reiser

" JEG REISER ALENE" Drama, premiere 11. februar

Dette er oppfølgeren til suksessen " Mannen som elsket Yngve" fra 2008 og er basert på Tore Renbergs roman ”Charlotte Isabel Hansen”. Her får vi ett gjensyn med Jarle Klepp ( Rolf Kristian Larsen) som 25 år gammel litteraturstudent i Bergen. Året er 1997 og alt er som det skal være for Jarle. Tilværelsen hans blir derfor snudd helt på hodet når han får vite at han er far til et menneske han ikke engang visste fantes... Den første filmen ble sett av over 175 000 nordmenn, og vi har troen på at toeren kommer til å glede både nye og gamle Jarle-fans!

True-Grit

" TRUE GRIT - ET EKTE MANNFOLK" Westerndrama, premiere 18. februar

Filmen er en nyinnspilling av Oscarvinneren fra 1969 med John Wayne i hovedrollen. Etter at faren blir skutt ned og drept av kjeltringen Tom Chaney ( Josh Brolin), bestemmer 14 år gamle Hattie Ross seg for å spore opp morderen og sørge for at han får straff som fortjent. Hun søker hjelp fra den mest hardbarkede sheriffen hun kan finne: Reuben J. "Rooster" Cogburn ( Jeff Bridges). Den nye versjonen regisseres av suksessduoen Ethan og Joel Coen, og filmen er sett av over 110 000 nordmenn.

Pirates

" PIRATES OF THE CARIBBEAN - ON STRANGER TIDES" Eventyrkomedie, premiere 18. mai

Snart er det igjen klart for nye eventyr med Captain Jack Sparrow ( Johnny Depp), med fjerde film i rekken. Når Jack støter på en kvinne fra sin fortid ( Penélope Cruz), er han usikker på om det er et møte med kjærlighet, eller en hensynsløs bedragerinne som utnytter ham for å finne den sagnomsuste Ungdomskilden. Hun tvinger ham ombord på Queen Anne's Revenge, skipet til den formidable piraten Blackbeard. Jack befinner seg plutselig midt i et uventet eventyr der han ikke vet hvem han skal frykte mest: Blackbeard eller kvinnen fra hans fortid. Filmen har nesten 510 000 publikummere!

Hangover2

" HANGOVER 2" Komedie, premiere 27. mai

Endelig kommer oppfølgeren til den elleville komedien " Hangover" fra 2009. Mens den første filmen om utdrikningslaget på ville veier foregikk i Las Vegas, er den nye filmen lagt til Thailand. I tillegg til Bradley Cooper, Zach Galifianakis og Ed Helms fra forrige film, får vi nå også se Liam Neeson, Juliette Lewis og selveste Bill Clinton! Det er duket for pinlige situasjoner, flere malplasserte dyr og en mengde shots. Over 275 000 nordmenn har sett gutta!

Harry-Potter

" HARRY POTTER OG DØDSTALISMANENE - DEL 2" Eventyr/fantasy, premiere 15. juli

Dette er den siste filmen i Harry Potter-universet, og andre del av filmatiseringen av bok nummer syv. Den første delen ble sett av over 400 000 nordmenn på knappe én og en halv måned, og det vanker nok samme interesse for toeren. Harry, Ronny og Hermine legger ut på et farlig oppdrag for å finne og ødelegge hemmeligheten bak Voldemorts udødelighet og tilintetgjørelse - de mystiske malacruxene. Uten veiledning fra lærere eller beskyttelse fra avdøde rektor Humlesnurr må de tre vennene stole på hverandre mer enn noen gang. Men det er mørke krefter i blant dem som truer med å rive samholdet i filler. Så langt er filmen årets mest sette film i Norge!

Biler2

" BILER 2" Animasjon, premiere 5. august

Gjør deg klar for oppfølgeren til Oscarnominerte " Biler"! Regissør John Lasseter har brukt fem år på å bygge opp en ny film, noe som bør vitne om kvalitet. Den berømte racerbilføreren Lynet McQueen og den makeløse kranbilen Bill tar sitt vennskap til spennende nye steder når de reiser internasjonalt for å konkurrere i det første Grand Prix VM for å avgjøre hvilken bil som er verdens raskeste. Men på veien til mesterskapet møter de hindringer, omveier og overraskelser når Bill blir innblandet i et forbløffende eventyr med internasjonal spionasje. Over 290 000 nordmenn har sett bilene!

Hodejegerne

" HODEJEGERNE" Action/trhiller, premiere 26. august

Dette er den første filmatiseringen av en Jo Nesbø-bok, nemlig suksessromanen "Hodejegerne" fra 2008. I rollen som hovedpersonen Roger Brown finner vi Aksel Hennie, som ifølge regissøren selv ble headhuntet for rollen. Brown er en mann som tilsynelatende har alt. Han er Norges mest vellykkede hodejeger, er gift med den altfor vakre galleristen Diana, har en altfor dyr villa - og for å holde hodet over vannet økonomisk, må han stjele litt for mye kunst. Da Roger blir kjent med sin nyeste kandidat øyner han sjansen til å bli kvitt sine økonomiske problemer for godt - og setter i gang med å planlegge sitt største og siste kupp. Men ingenting går etter planen, og nå er det plutselig Rogers hode som blir jaktet på.

TinTin

" THE ADVENTURES OF TINTIN: SECRET OF THE UNICORN" Animasjonseventyr, premiere 28. oktober

Steven Spielberg (regissør og produsent) ble stor fan av Tintin i 1981 da en anmeldelse sammenlignet Indiana Jones med den belgiske reporteren. Sammen med Peter Jackson (produsent) skal han nå lage en serie med tre animerte filmer om Tintin basert på Hergés verk. Teknikken som blir brukt er motion capture, det vil si at skuespillernes bevegelser blir overført til dataanimasjoner. I rollen som Tintin møter vi Jamie Bell, og kaptein Haddock spilles av Andy Serkis. Vi gleder oss spesielt til de to inkompetente bowlerhatt-bekledde detektivene Dupond og Dupont som skal spilles av Simon Pegg og Nick Frost.

Twilight

" THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN - PART 1" Fantasy, premiere 18. november

I likhet med Harry Potter-serien er dette en filmatisering av den siste boken i Twilight-serien, men dette er del én av to. Det siste vi så fra Twilight-sagaen i forrige film, var at vampyren Edward ( Robert Pattinson) fridde til Bella ( Kristen Stewart). I den kommende filmen blir det giftemål, og spørsmålet om Bellas mulige forandring til evig liv gjør seg gjeldene når noe uventet skjer på bryllupsreisen. Filmen lover dramatikk, lidenskap og vakre bilder - takket være den dyktige fotografen Guillermo Navarro.