Hunter McCracken og Jessica Chastain i The Tree of Life

Storslått Malick-drama

Årets Cannes-vinner er klar for norske kinoer fra fredag 2. september.

Det er ikke ofte det kommer nye filmer fra Terrence Malick. I løpet av tre tiår som regissør har han bare laget fire filmer, fra " Badlands" (1973) til " The New World" (2005).

Nå er han her igjen, med en meget ambisiøs og annerledes film. " The Tree of Life", som vant Gullpalmen i Cannes tidligere i år, er et eksistensielt, kosmisk drama som ikke følger en vanlig klassisk narrativ, men som tegner en oppveksthistorie gjennom stemninger, antydninger og bruddstykker. I tillegg er den fylt med abstrakte biter fra universet, skapelsen, ren fantasi, minner og tanker - naiv og intellektuell på samme tid.

Se traileren her:

Filmen tar for seg hovedkarakteren Jacks oppvekst, med rytmiske sprang til symboltunge, meditative sekvenser med bibelske referanser og løsrevne scener med Jack som voksen - en desillusjonert, fremmedgjort mann i en moderne verden, spilt av Sean Penn.

Sean Penn i The Tree of Life

Det handler om de store tingene: om meningen med livet, menneskets plass i naturen og universet, og om mellommennesklige forhold: Jacks vanskelige relasjon til sin far ( Brad Pitt), til sine yngre brødre og til sin høyt elskede mor ( Jessica Chastain).

Laramie Eppler, Jessica Chastain og Hunter McCracken i The Tree of Life

I tillegg til digitalkamera er filmen skutt i 35 og 65 mm, noe som er ganske uvanlig i disse digitale tider, og den er fylt usedvanlig vakre bilder og kameraføringer.

Visuelt er det få som kan matche Malick. Og sjelden støter man på filmer som sikter så høyt, både tematisk og formmessig. Men lykkes han? Ta turen på kino og døm selv!