Christian Rubeck og Marte Germaine Christensen i Hjelp, vi er i filmbransjen

Texas for Hjelp, vi er i filmbransjen

Filmfestivalen Fantastic Fest i Texas har plukket ut den norske komedien "Hjelp, vi er i filmbransjen", som dermed får sin første premiere ute.

Austin-festivalen – som i år arrangeres 22. til 29. september – samler filmer fra hele verden innen kultsjangre som skrekk, fantasy, action og scifi. Sammen med den norske komedien er også danske " Klovn - The Movie" utvalgt til visning i åpen klasse. De kom med helt på tampen.

– Dette er kjempegøy. At den første festivalen som fikk se filmen vår tok den med i programmet, kan tyde på at det er et publikum for filmen vår der ute, sier Patrik Syversen, som sammen med Nini Bull Robsahm står for regien.

Pia Tjelta, Jenny Skavlan, regissør Ninni Bull Robsahm og Henrik Thodesen i forbindelse med Hjelp, vi er i filmbransjen!

På engelsk får filmbransjekomedien tittelen "You Said What?", og festivalsjef Tim League uttaler følgende om sitt valg:

– Å se Peter Stormare ri på en drage av pappmasjé er ene og alene verdt billetten. Men det som virkelig overbeviste oss var filmens omsorg for sine karakterer, deres nerdeaktige forhold til hverandre og deres genuine kjærlighet til film. Mer ekte blir det ikke.

I fjor startet " Trolljegeren" sin internasjonale karriere nettopp på Fantastic Fest, der filmer som " Kommandør Treholt og Ninjatroppen" og " En ganske snill mann" dessuten vant priser.