Exteriors

Exteriors til Raindance Film Festival

Den norske filmen "Exteriors" er nominert til beste debutfilm på Raindance Film Festival i London.

Filmen hadde norgespremiere 25. mars i år. Den britiske festivalen regnes blant de viktigste for uavhengige filmproduksjoner i Europa. Dette blir også filmens internasjonale premiere.

– Vi er svært stolte av denne nominasjonen og gleder oss til å delta på festivalen, sier regissørene bak filmen, Patrik Syversen og Marie Kristiansen.

Allan Hyde i Exteriors

" Exteriors" handler om to skuespillere som prøver lykken i Los Angeles. Den følger de to kvinnene fra Norge og England i dagene før en viktig audition.

Filmen er en utforskning av ønsket om å bli sett og elsket, og hvilke ofre vi gjør for å oppnå det vi ønsker mest, har de to regissørene sagt om produksjonen.

En surrealistisk og eksperimentell norsk film som samtidig er gripende, mener festivalen som også bemerker at regissøren bryter med den kronologiske rekkefølgen.

Pulp Fiction

Raindance ble grunnlagt i 1992, og har gjennom årene vært Englands premierearena for blant annet " Pulp Fiction", " The Blair Witch Project", " What’s Eating Gilbert Grape" og " Memento". Festivalen innstiftet også British Independent Film Awards.

Raindance Film Festival i arrangeres i år fra 28. september til 9. oktober.