Aksel Hennie i Hodejegerne

Deilig å være norsk...

..i Danmark blant annet! Her gikk "Hodejegerne" rett inn på kinotoppen i helgen. Og i Storbritannia slår "Trolljegeren" seg løs.

Det lyktes ikke helt for de norske rytterne i søndagens sykkel-VM i Danmark, men " Hodejegerne" gikk rett til topps og ble helgens mest sette på danske kinoer.

Jo Nesbø-filmatiseringen, som har herjet på norske kinoer i det siste, har nå startet sitt liv utenfor landets grenser i det som er tidenes største utenlandssatsning for en norsk film i moderne tid. Og det har allerede betalt seg. Utenlandsdebuten i Danmark førte altså til toppnotering, og snart står Sverige og Finnland for tur. Mulig at danskenes nye superstjerne Nicolaj Coster-Waldau (som spiller skurken) trekker litt ekstra, men også Jo Nesbøs navn selger, og han er stor over hele verden. Det blir veldig spennende å følge med videre.

POPULÆRE JEGERE

Også en annen norsk jeger, nærmere bestemt " Trolljegeren", gjør stor suksess i utlandet om dagen. Etter en rekke festivaler og mye positiv oppmerksomhet rundt om i verden, var det klart for ordinær kinopremiere i Storbritannia i helgen, hvor filmen allerede har blitt sett av 74 000, og ligger an til å bli årets mest sette ikke-engelskspråkelige film. Suksessen fortsetter for de norske trollene.

Trolljegeren