Aksel Hennie i Hodejegerne

USA vil ha Hodejegerne

Nå blir Jo Nesbøs bok "Hodejegerne" amerikansk film.

Produksjonsselskapet Yellow Bird har solgt de engelskspråklige filmrettighetene til Jo Nesbøs bok " Hodejegerne" til det amerikanske filmstudioet Summit Entertainment.

– Vi er utrolig glade over å ha fått avtalen på plass med Summit, som leste boken for lenge siden – og som har vært enormt entusiastiske når det kommer til muligheten av å gjøre en amerikansk filmatisering, sier Berna Levin, utviklingssjef i Yellow Bird.

Filmen vil produseres av Yellow Bird på oppdrag av Summit Entertainment, heter det i en pressemelding.

Yellow Bird har tidligere blant annet produsert de svenske "Millennium"-filmene. Også i det tilfellet solgte selskapet de engelskspråklige filmrettighetene – den gang til Colombia Pictures. Yellow Bird er samprodusent på " The Girl With the Dragon Tattoo" i regi av David Fincher – som får premiere mot slutten av året.

The Girl With the Dragon Tattoo – For oss på Yellow Bird innebærer avtalene med Summit at vi får sjansen til å arbeide med en sterk partner som deler vår visjon og lidenskap for Nesbøs fantastiske historie, samtidig som vi fortsetter å etablere oss som produsenter i Hollywood, sier Levin.

Boken "Hodejegerne" er så langt solgt til 27 land.