Odd-Magnus Williamson i Hjelp, vi er i filmbransjen

Møt Odda!

Om komedier, Kon-Tiki og egen film.

Odd-Magnus Williamson er aktuell i komedien "Hjelp, vi er i filmbransjen" hvor han spiller Philip, en typisk karakter som du kan finne i mange vennegjenger. Han ønsker at guttegjengen skal holde sammen, og er svært skeptisk til kjærester og alle som kan "stjele" vennene hans.

Philip liker å styre og ta kommando, selv om han egentlig er ganske ansvarsløs - frem til han tar ansvar for en filminnspilling.

Stein Johan Grieg Halvorsen, Stig Frode Henriksen, Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson i Hjelp, vi er i filmbransjen

MYE FRIHET

Williamson likte svært godt innspillingen av " Hjelp, vi er i filmbransjen". Selv om de fulgte manuset scenisk, fikk skuespillerne lov til å improvisere dialogen etter at regissørene Ninni Bull Robsahm og Patrik Syversen hadde tatt et par mer rigide tagninger. - Det var kjempegøy! Williamson tror at improviseringen var mye av grunnen til at dialogen mellom kameratene i filmen fungerer så godt.

Williamson syntes det var fantastisk å møte filmens store kjendis, nemlig Hollywood-veteranen Peter Stormare. Han spiller seg selv, og da han kom til settet var han faktisk kledd akkurat som en scene i filmen: i en hallik-grilldress med hatt og en spesialtilpasset rosa Hello Kitty-klokke med diamanter!

Peter Stormare i Hjelp, vi er i filmbransjen

"Torsdag kveld fra Nydalen"-medlemmet forteller at det er ganske annerledes å jobbe med film enn med TV. - Man blir i karakteren lenge, og det er vanskelig å vaske den ut. Ved å spille Philip har han gått mer i dybden enn hva han gjør i sketsjer, og han hevder at en del av Philip fortsett lever på Twitter-kontoen hans.

PLANLEGGER EGEN FILM

Selv om vi er vant til å se Williamson i humoristiske omgivelser, ser han ikke på seg selv som en komiker. Williamson er utdannet tekstforfatter fra Westerdals, og ønsker å bruke denne kompetansen på fremtidige filmprosjekter.

Selv om han fremstår som en moromann er han mest interessert i jobbe med dramafilmer og seriøse manus, og han avslører at han jobber med et prosjekt som for tiden søker støtte fra Norsk filmfond. Manuset, som han har skrevet selv, tar tak i nazistepoken i Oslo på 1990-tallet. Hvis alt går som det skal, starter filmen innspilling i 2013.

Odd-Magnus Williamson

KON-TIKI

I den kommende storproduksjonen om Kon-Tiki seilasen har Williamson fått rollen som Erik Hesselberg, Thor Heyerdahls barndomsvenn. Han måtte gjennom mange prøvespillinger for rollen, og er svært begeistret for innspillingen. - Det er gøy as!

Han forteller at produksjonen går på skinner, knirkefritt faktisk, og at filmteamet på Malta er svært proffe. Der skal de fleste av scenene om ekspedisjonen til Polynesia gjenskapes. Filmen har premiere september 2012, og lages i både norsk og engelsk versjon.

Tobias Santelmann, Gustaf Skarsgård, Pål Sverre Valheim Hagen, Odd-Magnus Williamson, Anders Baasmo Christiansen og Jakob Oftebro (Kon-Tiki)