Massiv premierehelg

Paranoia, 3D, et livsfarlig virus, rebelsk dans, eventyr, romvesen, Bollywood, geitepølser og mye mer står klar til å underholde deg i helgen.

Det blir hele ni nye filmer å velge i på kino denne helgen, med både action, dans, sci-fi, drama, dokumentar, thriller, 3D og animasjon på menyen.

Her er ukens nykommere:

Kaptein Haddock og Tintin flyr

3D-EVENTYR MED TINTIN

Til helgen er det klart for Steven Spielbergs aller første animasjonsfilm, ” På eventyr med TinTin: Enhjørningens hemmelighet”. Den eventyrlystne unge reporteren spilles av Jamie Bell fra "Billy Elliott", mens skurken Red Rackham spilles av Daniel Craig. Simon Pegg og Nick Frost gestalter de surrete detektivene Dupont og Dupond og motion capture-kongen Andy Serkis er Kaptein Haddock. Filmen tar for seg det første møtet mellom Tintin og Haddock, og deres eventyrlige jakt etter en skjult skatt.

Norske skuespillere i The Thing

NORGE I HOLLYWOOD

Det kryr av norske skuespillere og norske replikker og referanser i grøsseren ” The Thing”, som forteller forhistorien til John Carpenters klassiker fra 1982. I et nøtteskall skjer dette: utenomjordisk liv oppdages på en forskningsstasjon i Antarktis; et glupsk, sleipt romvesen som endrer fremtoning og setter liv i fare. Ingen kan stoles på og paranoiaen brer seg på den isolerte basen. De norske skuespillerne som er med er Jan Gunnar Røise, Stig Henrik Hoff, Jørgen Langhelle og Trond Espen Seim, Kristofer Hivju, Ole Martin Aune Nilsen og Jo Adrian Haavind.

Kate Winslet i Contagion

STJERNESPEKKT KATASTROFE FILM

Steven Soderbergs ” Contagion” har en imponerende rolleliste. Det er sjelden vi får se Matt Damon, Jude Law, Laurence Fishburne, Kate Winslet, Marion Cotillard og Gwyneth Paltrow i en og samme film. Thrilleren forteller historien om en hurtigvoksende epidemi, hvor hele menneskeheten settes i fare. Panikken spres raskere enn det hurtigvoksende viruset, og samfunnet er på randen av sammenbrudd.

Julianne Hough i Footloose

REBELSK DANS

Denne uken kommer også gjeninnspillingen av 80-talls-klassikeren hvor Kevin Bacon gjorde dansing tøft, også for barske gutter. I ” Footloose” anno 2011 er det nykommeren Kenny Wormald som spiller rollen som Ren McCormak, en opprørsk ung mann som har flyttet fra Boston til en liten sørstatsby. I den lille, religiøse byen er det strengt forbud mot dans og høy musikk, på grunn av en tragisk ulykke hvor fem ungdommer mistet livet etter en fest. Ren nekter å innfinne seg med regelverket, og forelsker seg attpåtil i pastorens datter Ariel (Julianne Hough).

Jeong-hie Yun i Poesi (Shi)

KOREANSK FILMPERLE

Det sørkoreanske lavmælte dramaet ” Poesi” vant velfortjent pris for beste film under filmfestivalen i Tromsø tidligere i år. I filmen møter vi 60 år gamle Mija, som har ansvaret for oppdragelsen av sitt barnebarn i verste tenåringsalder. Hun melder seg på et poesikurs i håp om at det skal hjelpe henne finne en ny mening med livet. Men med en gryende mistanke om at barnebarnet har vært involvert i en ung jentes selvmord, blir det vanskelig å fordype seg i tilværelsens skjønnhet.

Ra. One

BOLLYWOOD, BABY!

I forbindelse med Diwali er det premiere over hele verden på storsatsningen ” RA.One” i 3D, hvor Bollywood-kongen over alle Bollywood-konger, Sharukh Khan, spiller hovedrollen som Shekar – aka G.One – en far som gjør alt for å få sin sønns oppmerksomhet. Ingenting funker inntil han designer et vanvittig spill, et spill som bringer far og sønn sammen, men som etter hvert blir meget farlig og større enn noen kunne forestille seg.

Den andre Bollywood-filmen som har premiere denne uken er den tamilske sci-fi-filmen ” 7 Aum Arvi”, regissert av A. R. Murugadoss og med Suriya Sivakamur i hovedrollen.

Magnhild Dyrdal fra Folk ved fjorden

NORSKE FILMER FRA DISTRIKTET

To norske filmer går også opp denne helgen, i utvalgte byer. I Øyvind Sandbergs dokumentar ” Folk ved fjorden” følger vi Magnhild Dyrdal, hennes mor Maria og bonden Ole Hjelmås gjennom et år. Filmen gir et nært portrett av tradisjoner som er på vei ut av den norske virkeligheten, og et jordnært liv langs Vestlandets fjorder som er fjernt fra en byenes moderne og ferdigfabrikkerte stress og mas.

Dramathrilleren ” Den hengte mannen” utspiller seg på en liten øy utenfor sørlandskysten. Her møter vi fiskeren Jon og spåkonen Hedvig, hvis ekteskap har gått i oppløsning. Jordnære Jon utsettes for sin ekskones vrede som er villig til å gå over lik for å ødelegge livet hans.