Kaptein Haddock og Tintin

Tintin er tilbake!

Nytt 3D-eventyr signert tungvekterne Steven Spielberg og Peter Jackson.

28. oktober var det premiere på animasjonsfilmen " På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet", regissert av Steven Spielberg med Peter Jackson som medprodusent.

Filmen gikk rett inn på kinotoppen første helgen her hjemme, med nærmere 40 000 besøkende.

Dette er Steven Spielbergs aller første animasjonsfilm og teknikken som er brukt er såkalt performance capture, en form for motion capture hvor skuespillernes bevegelser og ansiktsmimikk filmes og brukes til å animere digitale figurer, i dette tilfellet i 3D. Da er det greit å ha med Peter Jackson på laget, filmskaperen som står for det mest kjente eksempelet på bruken av denne teknikken med Gollum ( Andy Serkis) i Ringenes Herre-filmene.

Den eventyrlystne unge reporteren spilles av Jamie Bell fra "Billy Elliott", mens skurken Red Rackham spilles av Daniel Craig. Simon Pegg og Nick Frost gestalter de surrete detektivene Dupont og Dupond og motion capture-kongen Andy Serkis er Kaptein Haddock. Filmen tar for seg det første møtet mellom Tintin og Haddock, og deres eventyrlige jakt etter en skjult skatt.

GJENSIDIG RESPEKT

Hergés kjente og kjære tegneseriefigur Tintin har solgt over 200 millioner album og er oversatt til mer enn 50 språk. Steven Spielberg oppdaget serien da hans film " Indiana Jones: Jakten på den forsvunnede skatten" ble sammenlignet med de belgiske tegneseriebøkene i en filmanmeldelse fra 1981. Hergé på sin side skal ha vært en stor fan av Spielberg, og har uttalt av Spielberg var den eneste som kunne yte filmatisk rettferdighet til sin kjære tegneseriefigur. Da den belgiske tegneseriemesteren døde i 1983, bestemte enken seg derfor for å gi Spielberg rettighetene. Men det skulle altså ta nesten 30 år før han benyttet seg av dem.

28. oktober kan resultatet skues på kinoer over hele landet, og blir det en suksess kommer det flere Tintin-eventyr fra Hollywood-tungvekterne. Film nummer to skal i så fall regisseres av Peter Jackson, og den tredje av Spielberg og Jackson sammen.

Hør vår spilleliste med animasjonsfilmmusikk på Spotify, inkludert musikk fra Tintin!